fbpx
Skip to content

DEFINIȚIA COPILULUI

Un copil este o fiinţă pe care ne-a împrumutat-o Dumnezeu ca să facem un curs intensiv despre cum să iubim pe cineva mai mult decât pe noi înşine, despre cum să ne schimbăm cele mai mari defecte pentru a le da cele mai bune exemple şi despre cum să învăţăm să avem curaj.

Da, asta e! Să fii tată sau mamă este cel mai mare act de curaj pe care îl poate face cineva, pentru că presupune să te expui la toate tipurile de durere, dar mai ales incertitudinii că faci lucrurile corect şi temerii de a nu pierde ceva atât de iubit. A pierde? Cum? Nu e al nostru?

A fost doar un împrumut. Cel mai preţios şi mai minunat împrumut, pentru că sunt ai noştri atâta timp cât nu pot avea grijă de ei înşişi, după aceea aparţin vieţii, destinului şi familiilor lor. Dumnezeu să binecuvânteze pentru totdeauna copiii noştri, pentru că pe noi deja ne-a binecuvântat cu ei.


(Jose Saramago)

Dacă ești părinte sau profesor și consideri că ai nevoie de o consiliere, în așa fel încât să găsești cele mai bune strategii pentru a te conecta cu copiii, nu ezita să mă contactezi prin email la adresa: contact@razvandanc.ro sau prin WhatsApp la 0756090094

Comments

Lasă un răspuns

If you have any questions about the post write a comment. We'll be happy to answer.

Your email address will not be published.

10 replies on “DEFINIȚIA COPILULUI”

 1. Share

  Florina says:

  Felicitari Razvan! Frumoase cuvinte! Minunate proiecte ce faci.Multumesc ca esti ca construiesti si pui suflet in tot ce faci.Esti o binecuvantare suflet frumos! Seara frumoasa!

  1. Share

   Mulțumesc din inimă, Florina, pentru gândurile bune și susținere!

   Te îmbrățișez cu drag!

 2. Share

  liuta_tud@yahoo.com says:

  O descriere mai corectă a copilului nu cred că ar putea fi. Am înțeles acest lucru pe propria piele. Copiii sunt cele mai pretioase daruri, însă la un moment dat fiecare își urmează destinul și firesc sa aibă o familie a lui.

  1. Share

   Iar acest lucru este perfect normal. Copiii ne vom fi alături întreaga viața, însă au nevoie de spațiul propriu pentru a putea evolua, a crește și a experimenta lucruri noi.

   Toate cele bune,
   Un zâmbet!
   Răzvan

 3. Share

  Dorin Trifa says:

  Razvan esti minunat, si minunat e tot ce faci ! Felicitari ! Dumnezeu sa te binecuvanteze, sa te calauzeasca pe drumul tau !

  1. Share

   Mulțumesc din suflet, Dorin, pentru susținere!
   Întorc cu drag toate gândurile bune și binecuvântările.

   Toate cele bune,
   Un zâmbet!
   Răzvan

 4. Share

  Roman Viita says:

  Minunate si adevarate sunt cele scrise de tine. Sa traim si sa experimentam cu intelepciune si bucurie aceasta intrupare in care am venit pe pamant iar atunci cand vom pleca sa plecam impliniti sufletesre. Asa cum spui copiiii sunt lectia noastra de viata. Sa o invatam cu iubire.. Multumesc cu bucurie!

 5. Share

  Alexa Sanda Corina says:

  Minunate cuvinte. De mare ajutor mai ales la o vreme dupa ce si-au luat zborul, cand inca nu ti-a trecut preocuparea de a fi tot timpul in garda: oare am facut destul? Ce as fi putut face mai bine? Balansul intre: il sprijin sa isi aleaga un drum demn si il asist traindu-si propriile experiente este atat de fragil.
  Nu ne ramane decat sa recitim cuvintele dumneavoastra si sa ne urmam cu demnitate propriul drum.
  Multumesc,

 6. Share

  Iluta Dorina says:

  Minunate toate articolele tale❤️Mulțumesc ❤️
  Aș vrea să mă ajuți cu niște cuvinte înlocuitoare pentru” Rău și Cuminte”cu referire la copii🙂Mulțumesc 🙏

  1. Share

   Nu există copil RĂU, ci copil DESCURAJAT. Cercetează această idee și aici pe site, însă și în lucrări de specialitate (recomand Adler).

Related posts

Scroll to top
Statistici Trafic