fbpx

Răzvan Danc

Celebrând o viață extraordinară!

Valoarea ta nu este determinată în niciun caz de părerile celor din jur. Ei pot maximum să aleagă dacă împart aceeași scenă cu tine în viață, însă părerea lor despre tine nu înseamnă nimic din ceea ce tu ești cu adevărat.

Sunt oameni care văd în noi tot ce-i mai bun, însă și oameni care pentru fiecare soluție pe care o avem au o altă problemă. Nu-mi complic foarte mult existența cu oamenii negativiști și nici cu cei care nu rezonează cu modul în care eu privesc lucrurile.

De foarte mult timp nu mai vreau să salvez pe nimeni și nici nu cred că modul în care eu gândesc este singurul sănătos și viabil. Cred că este sănătos pentru mine, aici și acum. Nu fac o mare dramă nici din schimbarea modului de a gândi mâine sau peste zece ani.

Nu mă mai agăț cu dinții și cu întreaga ființă de un gând, o credință (o idee) sau o teorie. Sunt mult mai flexibil și îmi acord dreptul de a mă răzgândi. Unii înțeleg prin asta ceva spectaculos, iar alții privesc cu scepticism.

Fiecare privește lucrurile în conformitate cu valorile pe care le are, cu ideile și cu imaginea despre sine pe care o are. Când spun: cred sau nu cred, de fapt spun: aș face sau nu acel lucru, eu, persoana mea. Ești valoros atunci când ai încredere în tine.

Ești valoros când te implici în tot ce faci cu toată inima, fără jumătăți de măsură, fără să te gândești ce-o să zică lumea sau care vor fi rezultatele. Ești valoros când gândești cu inima, însă îți conectezi și creierul. Părerea oamenilor despre noi se schimbă în funcție de interesele pe care le au în ceea ce ne privește.

Mulți oameni care m-au susținut și pe care și eu la rându-mi i-am susținut au plecat din viața mea atunci când interesele ni s-au schimbat. Asta mi-a arătat că nu fusese niciodată vorba de prietenie, ci de interes. Am suferit când am conștientizat acest lucru, însă când m-am ridicat am putut să privesc acei oameni în ochi și să spun „mulțumesc, am învățat multe de la tine, iar acum îți spun definitiv la revedere.” Durerea a dispărut și s-a transformat în amintirea unei experiențe, am deprins învățătura și am mers mai departe.

Alege să ieși din malaxorul părerii celor din jur, pentru că oricât de mult vei vrea să-i mulțumești pe toți, nu vei reuși. Nu există încă om care să fi reușit să mulțumească pe toată lumea sau să „astupe gura lumii” cum se zice. Consumăm prea multă energie dorind să impresionăm, să le dovedim unor oameni că suntem buni și că merităm să fim iubiți de ei sau apreciați.

STOP! Hai să canalizăm acea energie spre lucrul pe care-l iubim să-l facem, deoarece în vreme ce stăm și batem în uși demult închise, trec zilele pe lângă noi și oamenii cu tot cu ele, iar nouă nu ne rămâne altceva decât frustrare, tristețe și tot mai puțin timp. Valoarea ta este un drept pe care-l primești de la naștere.

Ești important și valoros. Acum acceptă acest lucru și manifestă-te cu bucurie, entuziasm și încredere. Vor fi oameni pe care-i vei atinge la suflet în călătoria ta prin viață și vor fi oameni pe care nu-i vei impresiona, orice ai face. Nu aștepta recunoaștere. Ea poate să vină, însă detașează-te de dorința de a fi apreciat, recunoscut și caută să aștepți tot mai puțină recunoștință.

Nu că este rău a fi recunoscător, din contră, însă observăm cu ochiul liber cum recunoștința este un diamant, iar oamenii se mulțumesc cu tinichele. Educă-te și educă-ți copiii să înțeleagă că dacă ei fac ceea ce le place, gândesc și nu se tem să exprime ceea ce gândesc într-un mod uman, puțin contează cine-i va considera valoroși sau nu. Oamenii de care au cu adevărat nevoie, nu doar că-i vor considera de valoare, ci vor vrea să le stea în preajmă, vor dori să-i susțină și să se bucure împreună.

Alege să ții puterea la tine. Este cea mai bună alegere pe care o vei face în această viață.

Dacă ești părinte sau profesor și consideri că ai nevoie de o consiliere, în așa fel încât să găsești cele mai bune strategii pentru a te conecta cu copiii, nu ezita să mă contactezi prin email la adresa: contact@razvandanc.ro sau prin WhatsApp la 0756090094

Profesor, jurnalist, pasionat de viață și iubitor de oameni. Pregătit oricând să ofere un cuvânt de încurajare tuturor celor care au nevoie de el. Întotdeauna, de vorbă de la suflet la suflet, pentru toate sufletele!

1 COMMENTS

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts

Statistici Trafic