fbpx

Răzvan Danc

Celebrând o viață extraordinară!

Suferința ta este direct proporțională cu așteptările tale

Cu cât ai mai puține așteptări de la oamenii din jur, cu atât vei avea mai puțin de suferit. Știu! Auziți des acest lucru, însă eu nu mă mai satur de acest adevăr. Acord din tot sufletul toată încrederea mea tuturor celor pe care-i întâlnesc, pentru că sunt convins că de la fiecare am câte ceva de învățat. 

Nimeni nu vine întâmplator în viața noastră, iar fiecare poveste are morala ei, pe care dacă o primim cu inima și mintea deschise vom deveni mai bogați și mai valoroși. 

Revenind la așteptări. Ele sunt toxice, chiar dacă uneori par naturale. Totuși, nu ne (mai) putem baza pe bunul-simț. Nu putem paria pe nimic din exterior. Totul ține și are legătură cu noi: cu cât suntem dispuși să oferim, ce și cât suntem dispuși să acceptăm și unde este granița între acceptare și compromis, între dorința noastră de a oferi o nouă șansă și sacrificiu. 

Când avem așteptări de la oamenii din jur, ne deschidem inima, lăsăm garda jos și spunem: sunt pregătit să sufăr. De ce? Pentru că nimeni nu este obligat să se ridice la măsura așteptărilor noastre. 

Dar, oare, chiar suntem pregătiți să suferim? Oare intrăm în anumite conjuncturi și rămânem acolo, deși este evident că mediul este toxic și e caracterizat de suferință, având în minte ideea: lasă că poate se schimbă… 

Oare chiar se schimbă oamenii?! O fac pentru noi, pentru ei, se compromit sau se sacrifică? Suntem noi în măsură să le cerem altora să se schimbe pentru noi, pentru că așa considerăm noi că este bine pentru noi? Pare-mi-se că nu. 

Avem dreptul să cerem, să vrem, să propunem. Însă nu avem dreptul să impunem. Niciodată. Nu dacă respectăm omul de lângă noi și-l tratăm cu aceeași valoare cu care am vrea să fim tratați. Așteptările strică relațiile. 

Soluția pentru așteptări este comunicarea. Cea directă, nonviolență și intențională. Spune, prin cuvinte, care sunt lucrurile pe care le vrei, le consideri utile pentru evoluția ta și a relației. Ascultă ce spune și cel implicat și căutați o soluție așa încât fiecare să câștige cât mai mult din ceea ce își dorește. 

Dacă ești părinte sau profesor și consideri că ai nevoie de o consiliere, în așa fel încât să găsești cele mai bune strategii pentru a te conecta cu copiii, nu ezita să mă contactezi prin email la adresa: contact@razvandanc.ro sau prin WhatsApp la 0756090094

Profesor, jurnalist, pasionat de viață și iubitor de oameni. Pregătit oricând să ofere un cuvânt de încurajare tuturor celor care au nevoie de el. Întotdeauna, de vorbă de la suflet la suflet, pentru toate sufletele!

2 COMMENTS

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts

Statistici Trafic