fbpx

Răzvan Danc

Celebrând o viață extraordinară!

Schimbarea începe întotdeauna de la TINE, nu de la cineva din exterior. Atunci când îți dorești cu adevărat ca lucrurile să stea altfel în viața ta este nevoie să îți pui câteva întrebări. În acest proces, poți fi susținut de cineva din exterior, adică de una dintre acele persoane care se află pe lista cu oameni de încredere, însă decizia și responsabilitatea este întotdeauna a ta.

Una dintre întrebările-cheie este: vreau eu cu adevărat să fac asta? Altfel spus, fac acest lucru pentru mine, îmi aduce mie un plus valoare sau vreau să fac asta pentru a dovedi cuiva că sunt bun, că merit să fiu iubit, că sunt curajos. Atunci când facem lucrurile pentru noi, având motivație internă, ne putem mobiliza toate resursele interioare, așa încât să reușim. Meritul de a fi iubit și acceptat așa cum suntem este un drept al fiecăruia. Nu te obosi să te „adaptezi” cerințelor, dacă acestea sunt în opoziție cu ce ești tu. Mulți oameni aleg calea compromisului, pur și simplu pentru că nu au suficient de mult curaj să meargă mai departe, să aibă răbdare și să bată și la alte uși. Când alegi compromisul, alegi și nefericirea și implicit eșecul. Asta nu înseamnă că dacă vei face doar ce vrei nu vei eșua. Ba da, vor fi și astfel de momente. Însă eșecul care se produce atunci când știi că ai făcut tot ce se putea face, nu doare atât de tare ca eșecul care se naște din compromis. Eșecul născut din compromis duce la rușine, iar rușinea te etichetează prin definiție ca fiind un om rău, nedemn.

O altă întrebare este: știu să fac ceea ce-mi doresc? Mulți vor să ajungă în diverse poziții, să facă anumite cursuri care sunt la modă, însă nu au „vocație” pentru așa ceva. O fac doar pentru că-i văd pe alții având succes și vor și ei. Cunosc persoane care participă la cursuri, care obțin prin simpla prezență acreditări, însă în viața lor nu aplică învățăturile obținute. Înainte de a face o schimbare, este nevoie să te informezi, să înveți. Ori că vorbim de un nou loc de muncă, ori că vorbim despre o nouă relație, este nevoie să te cunoști, să te familiarizezi cu domeniul, așa încât să nu îți pui singur piedici. De la a te cunoaște pe tine începe totul.

A treia întrebare este: pot face asta? Adică am resursele necesare? Sunt suficient de mobilizat, am toate lucrurile de care am nevoie, așa încât schimbarea să fie un succes. Dacă nu, atunci este nevoie să mai cercetăm, să ne cunoaștem mai bine pe noi, așa încât să mergem în direcția în care potența, dorința și cunoașterea sunt peste 75%.

Schimbarea începe cu fiecare dintre noi. Eșecul este garantat într-un anumit moment. Cu toții am eșuat făcând anumite lucruri, însă eșecul, în sine, nu este capital. Este doar un moment. Un moment din care poți alege să te ridici, învățând toate lecțiile sau un moment de pe urma căruia poți să te alegi doar cu durerea, care să te mențină în starea de victimă.

E nevoie de curaj. Curajul este un atribut al oamenilor vulnerabili, al celor care vor să îndrăznească orice ar fi, al celor care-și pun inima pe tavă, fără să se gândească la faptul că ar putea fi răniți, pentru că știu sigur că vor fi răniți, însă cu toate acestea, aleg să o facă, pentru că asta le este natura.

Vă și îmi doresc curaj!

Dacă ești părinte sau profesor și consideri că ai nevoie de o consiliere, în așa fel încât să găsești cele mai bune strategii pentru a te conecta cu copiii, nu ezita să mă contactezi prin email la adresa: contact@razvandanc.ro sau prin WhatsApp la 0756090094

Profesor, jurnalist, pasionat de viață și iubitor de oameni. Pregătit oricând să ofere un cuvânt de încurajare tuturor celor care au nevoie de el. Întotdeauna, de vorbă de la suflet la suflet, pentru toate sufletele!

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts

Statistici Trafic