fbpx
Disciplină Pozitivă și Parenting
Tot ce contează este fericirea

Tot ce contează este fericirea

Ieri, unul dintre băieții din grupa cu care lucrez mi-a spus un lucru care mi-a plăcut enorm. Am meditat întreaga zi la asta și aș vrea ca fiecare dintre noi să punem la suflet aceste cuvinte ale unui copil de 6 ani.

Venind cu mărțișoare pentru micuțele domnișoare din clasă, cu multă bucurie pe chip mi-a spus la un moment dat, după ce a oferit un mărțisor și a văzut reacția de bucurie a fetei: domnu’, tot ce contează este fericirea. Nu mărțișorul, ci fericirea. Și mi-a mai spus un lucru: domnu’, astăzi este despre fericire.

Hai să înțelegem și noi, oamenii mari, că tot ce contează e fericirea și că astăzi este singura clipă pe care o avem în mod garantat. Deci să ne bucurăm de astăzi! Să conștientizăm că lucrurile pe care le avem și le primim sunt maximum niște stimuli, însă fericirea este la noi, în noi și depinde de fiecare în parte dacă primim micile momente de bucurie ale vieții cu inima deschisă sau îmbufnați că nu e un moment mai mare sau mai des sau mai…

Să ne oprim deci din a căuta și a spera la un mâine mai frumos și să privim în jurul nostru spre motive, motive pentru care să fim recunoscători. Tot ce contează este fericirea. Să luam aminte la mintea copiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Statistici Trafic