fbpx

Răzvan Danc

Celebrând o viață extraordinară!

Procesul de comunicare nonviolentă ne întărește capacitatea de a rămâne oameni, chiar și în condiții dificile. Ne amintește despre ceea ce știm deja – cum am fost noi, oamenii, meniți să ne raportăm unii la alții – și ne ajută să trăim în moduri care manifestă în mod concret această cunoaștere. (Marshall B. Rosenberg)

Comunicarea nonviolentă (NVC) este un proces de comunicare și un model de viață care a fost dezvoltat de Ph.D Marshall B. Rosenberg acum peste 40 de ani. Este utilizat în 35 de țări din întreaga lume. Cele două componente principale ale NVC sunt:

  1. Un proces de viață care prețuiește în mod egal nevoile tuturor și care apreciază mai mult conexiunile cu oamenii decât să ai dreptate sau să câștigi; și
  2. Un set de instrumente care ne ajută să facem acest lucru.

Cei mai mulți dintre noi am fost învățați un mod de viață care promovează neîncrederea și autoprotecția. În schimb, NVC ne învață că adevărata siguranță constă în capacitatea noastră de a ne conecta deschis cu noi înșine și cu alți oameni, de a trăi în mod autentic și de a răspunde la toate situațiile cu compasiune și umanitate. Acest proces promovează viața pașnică în fiecare zi.

Fiți conștienți astăzi de momentele în care comportamentele sau atitudinile dumneavoastră promovează neîncrederea și autoprotecția, mai degrabă decât compasiunea și umanitatea.

din Peaceful Living de Mary Mackenzie

Dacă ești părinte sau profesor și consideri că ai nevoie de o consiliere, în așa fel încât să găsești cele mai bune strategii pentru a te conecta cu copiii, nu ezita să mă contactezi prin email la adresa: contact@razvandanc.ro sau prin WhatsApp la 0756090094

Profesor, jurnalist, pasionat de viață și iubitor de oameni. Pregătit oricând să ofere un cuvânt de încurajare tuturor celor care au nevoie de el. Întotdeauna, de vorbă de la suflet la suflet, pentru toate sufletele!

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts

Statistici Trafic