fbpx

Răzvan Danc

Celebrând o viață extraordinară!

Comunicarea nonviolentă (uneori cunoscută sub numele de Comunicare Compasivă) este un mod de interacțiune care facilitează fluxul de comunicare necesar pentru a rezolva diferențele în mod pașnic. Se concentrează pe valorile și nevoile umane comune și încurajează utilizarea limbajului care crește bunăvoința și evitarea limbajului care contribuie la resentimente sau la scăderea stimei de sine. Comunicarea nonviolentă presupune că îmbogățirea vieții este cea mai satisfăcătoare motivație pentru a face lucruri, mai degrabă decât motivația din frică, vinovăție, vină sau rușine. Accentuează asumarea responsabilității personale pentru alegeri și îmbunătățirea calității relațiilor ca obiectiv principal. Este eficient chiar și atunci când alte persoane implicate nu sunt familiarizate cu procesul. (Marshall B. Rosenberg)

Cele patru componente ale Comunicării Nonviolente sunt:

  1. Observațiile – Observarea unei situații fără judecată sau diagnostic moralist;
  2. Sentimentele – Exprimă celuilalt cum te simți fără a atribui vină;
  3. Nevoile – Exprimă celuilalt care dintre nevoile tale universale sunt îndeplinite, nesatisfăcute sau pe care ai vrea să le îndeplinești;
  4. Cererile – Exprimarea unei cereri specifice, realizabile unei alte persoane, cu scopul de a te ajuta să îți satisfaci nevoile.

Pentru astăzi, concentrează-te pe a face observații fără judecată moralistă în cel puțin două dintre interacțiunile tale.

din Peaceful Living de Mary Mackenzie

Dacă ești părinte sau profesor și consideri că ai nevoie de o consiliere, în așa fel încât să găsești cele mai bune strategii pentru a te conecta cu copiii, nu ezita să mă contactezi prin email la adresa: contact@razvandanc.ro sau prin WhatsApp la 0756090094

Profesor, jurnalist, pasionat de viață și iubitor de oameni. Pregătit oricând să ofere un cuvânt de încurajare tuturor celor care au nevoie de el. Întotdeauna, de vorbă de la suflet la suflet, pentru toate sufletele!

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts

Statistici Trafic