fbpx

Răzvan Danc

Celebrând o viață extraordinară!

În Comunicarea Nonviolentă, folosim șacalul ca metaforă pentru acea parte a noastră care este critică, plină de judecăți, critică și care etichetează tot. Am ales imaginea șacalului pentru că tind să fie mai interesați să își satisfacă nevoile în acest moment și este mai puțin susceptibil să ia în considerare efectele viitoare ale acțiunilor lui. Șacalul meu interior îmi spune lucruri de genul: „Cine crezi că ești? Nu poți face ASTA! Este prea mult – prea intens, prea solicitant, ești prea slab. . . ”

Vă puteți raporta la acest șacal? Sau poate aveți propria versiune.

Obișnuiam să-mi ignor propriul șacal interior, pentru că am crezut că este rău, indiferent și fără milă. Apoi, după multă empatie, am început să-mi dau seama că este o sursă de înțelepciune pentru mine. Când îmi spune că sunt prea insistent, cred că încearcă să mă protejeze de respingere. Când îmi spune „nu poți face asta!”, cred că încearcă să mă protejeze de dezamăgirea eșecului. S-ar putea să nu mă bucur de metodele sale, dar acum știu că are la bază interesele mele.

Nu vă amăgiți crezând că ignorarea șacalului va fi vindecarea. Cu cât îți ignori șacalul, cu atât mai tare și mai acerb urlă! Șacalului tău îi pasă cu adevărat de bunăstarea ta. Ascultă-l, empatizează cu el, învață-i intențiile și creează strategii mai satisfăcătoare pentru a-ți satisface nevoile. Această călătorie este plină de grijă de sine, dragoste, îngrijire și vindecare pentru amândoi.

Fii atent la ceea ce vrea să te învețe astăzi șacalul tău interior.

din Peaceful Living de Mary Mackenzie

Dacă ești părinte sau profesor și consideri că ai nevoie de o consiliere, în așa fel încât să găsești cele mai bune strategii pentru a te conecta cu copiii, nu ezita să mă contactezi prin email la adresa: contact@razvandanc.ro sau prin WhatsApp la 0756090094

Profesor, jurnalist, pasionat de viață și iubitor de oameni. Pregătit oricând să ofere un cuvânt de încurajare tuturor celor care au nevoie de el. Întotdeauna, de vorbă de la suflet la suflet, pentru toate sufletele!

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts

Statistici Trafic