fbpx

Răzvan Danc

Celebrând o viață extraordinară!

Dr. Marshall B. Rosenberg care a dezvoltat procesul de comunicare plină de compasiune, folosește expresia „expresii tragice ale unor nevoi nesatisfăcute” pentru a ilustra cât de des facem lucruri care nu sunt susceptibile să ne satisfacă nevoile.

Aparatul de copiat nu funcționează, așa că îl lovești și țipi la el. Bănuiesc că ești frustrat, deoarece ți-ar plăcea ușurința și predictibilitatea atunci când îl folosești. Lovirea și țipatul vă vor ajuta să satisfaceți această nevoie?

Ce zici de modalitățile prin care comunici cu alte persoane? De exemplu, soțul tău uită să schimbe uleiul din mașină pentru a treia săptămână la rând, așa că spui: „Nu ai făcut asta încă? Trebuie să fac totul? ” Bănuiesc că ești furioasă și confuză și vrei ușurare, sprijin și corectitudine.

Într-un alt exemplu, s-ar putea să te simți supărat, rănit sau speriat când cineva țipă la tine la telefon, așa că te închizi în tine și nu spui nimic. Este posibil să vă satisfaceți nevoile de înțelegere, considerație și respect dacă nu spuneți nimic? Nu înseamnă că felul în care comunici este rău; este tragic, deoarece nu vă va ajuta să vă satisfaceți nevoile.

Această realizare simplă a fost transformatoare pentru mine, deoarece m-a catapultat în schimbarea comportamentelor mele pentru a-mi satisface mai bine nevoile. Așadar, data viitoare când te simți rănit, supărat, trist sau dezamăgit, ia în considerare rezultatele potențiale ale acțiunii pe care urmează să o iei. Vă va ajuta să vă satisfaceți nevoile? Dacă nu, luați în considerare o abordare diferită care este mai probabil să vă satisfacă.

Astăzi, observați cât de des faceți lucruri care nu vă vor ajuta să vă satisfaceți nevoia într-o situație oarecare. Faceți o alegere diferită.

din Peaceful Living de Mary Mackenzie

Dacă ești părinte sau profesor și consideri că ai nevoie de o consiliere, în așa fel încât să găsești cele mai bune strategii pentru a te conecta cu copiii, nu ezita să mă contactezi prin email la adresa: contact@razvandanc.ro sau prin WhatsApp la 0756090094

Profesor, jurnalist, pasionat de viață și iubitor de oameni. Pregătit oricând să ofere un cuvânt de încurajare tuturor celor care au nevoie de el. Întotdeauna, de vorbă de la suflet la suflet, pentru toate sufletele!

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts

Statistici Trafic