fbpx

Răzvan Danc

Celebrând o viață extraordinară!

Majoritatea dintre noi, rareori se simt cu adevărat auziți și înțeleși. Empatia, simplul act de a auzi pe cineva și de a-ți concentra atenția asupra lui, poate fi incredibil de vindecător. Încercați să ascultați sentimentele și nevoile din spatele cuvintelor cuiva. Acest lucru nu este întotdeauna ușor, dar rezultatele sunt remarcabile.

Iată un exemplu. Unul dintre copiii tăi spune: „Nu facem niciodată ce vreau eu”. Ar putea fi greu de auzit dacă te concentrezi pe cuvintele pe care le folosește și dacă crezi că 90% din viața ta se concentrează pe satisfacerea nevoilor sale.

Respiră adânc și ascultă care sunt nevoile sale: eu presupun că are nevoie de respect și senzația că are un cuvânt de spus în luarea deciziilor. Apropo, nu trebuie să fii de acord cu el. Tot ce faci este să încerci să înțelegi viziunea sa asupra lucrurilor. Privești lumea, prin ochii lui.

Ai putea răspunde cu „Ești frustrat și dorești să ai mai multe cuvinte de spus în procesul decizional al familiei?”

Atât! Acum, poartă conversația ascultând sentimentele și nevoile sale și exprimându-le pe ale tale. Întreaga conversație s-ar putea să sune astfel:

-Da, tu și tata întotdeauna aveți ultimul cuvânt și faceți totul doar așa cum vreți voi.
-Deci, crezi că facem doar ceea ce vrem, fără a lua în considerare ceea ce vrei?”
-Da.
-Mă simt trist în legătură cu acest lucru, pentru că știu că petrec mult timp luând în considerare nevoile tale și apoi neglijându-le deseori pe ale mele. Cred că amândoi vrem același lucru – echilibru și respect. Tu și cu mine am vrea să știm că și celălalt apreciază și nevoile noastre. Ești de acord cu asta?
-Da, cred.
-Ai fi dispus să vorbești despre ceea ce ne dorim amândoi în această seară și poate că vom face brainstorming pentru a obține ceea ce vrem amândoi?
-Bine.

Dacă ne concentrăm asupra cuvintelor, deseori ne scapă ideea. Ascultați profund nevoile pe care cealaltă persoană încearcă să le transmită. Odată ce vă înțelegeți unul pe altul, veți fi gata să rezolvați situația.

Empatizează cu cel puțin o persoană astăzi.

din Peaceful Living de Mary Mackenzie

Dacă ești părinte sau profesor și consideri că ai nevoie de o consiliere, în așa fel încât să găsești cele mai bune strategii pentru a te conecta cu copiii, nu ezita să mă contactezi prin email la adresa: contact@razvandanc.ro sau prin WhatsApp la 0756090094

Profesor, jurnalist, pasionat de viață și iubitor de oameni. Pregătit oricând să ofere un cuvânt de încurajare tuturor celor care au nevoie de el. Întotdeauna, de vorbă de la suflet la suflet, pentru toate sufletele!

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts

Statistici Trafic