fbpx

Răzvan Danc

Celebrând o viață extraordinară!

Sentimentele sunt rezultatul nevoilor satisfăcute sau neîndeplinite, nu al acțiunilor altor persoane

Sentimentele sunt rezultatul nevoilor satisfăcute sau neîndeplinite, nu al acțiunilor altor persoane. Greu de crezut?

Luați în considerare ce se poate întâmpla atunci când un prieten drag vă lovește cu pumnul în braț, ca un salut. S-ar putea să fiți fericiți să-l vedeți și să vă „bucurați” de pumnul în braț, deoarece nevoile noastre includ distracție, prietenie și conexiune.

În altă zi, același prieten vă dă un alt pumn pe braț. Sunteți încă fericiți să-l vedeți, dar brațul fusese rănit cu o zi înainte, așa că pumnul stimulează durerea. În acest caz, probabil că vă veți simți îngrijorați, deoarece aveți nevoie de protecție și ușurare împotriva durerii. Ambele cazuri au avut același stimul – un bun prieten a lovit cu pumnul în braț – dar sentimentele despre asta s-au schimbat în funcție de propriile nevoi satisfăcute sau nesatisfăcute.

Prin urmare, în timp ce ceea ce spun sau fac oamenii este stimulul, cauza reală a sentimentelor noastre provine din nevoile noastre satisfăcute sau nesatisfăcute.

Observă cum sentimentele tale sunt rezultatul nevoilor tale nesatisfăcute sau satisfăcute astăzi.

din Peaceful Living de Mary Mackenzie

Dacă ești părinte sau profesor și consideri că ai nevoie de o consiliere, în așa fel încât să găsești cele mai bune strategii pentru a te conecta cu copiii, nu ezita să mă contactezi prin email la adresa: contact@razvandanc.ro sau prin WhatsApp la 0756090094

Profesor, jurnalist, pasionat de viață și iubitor de oameni. Pregătit oricând să ofere un cuvânt de încurajare tuturor celor care au nevoie de el. Întotdeauna, de vorbă de la suflet la suflet, pentru toate sufletele!

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts

Statistici Trafic