fbpx

Răzvan Danc

Celebrând o viață extraordinară!

Judecățile moraliste implică faptul că alți oameni greșesc sau sunt răi, deoarece nu acționează în moduri care sunt în armonie cu valorile noastre.

Dacă vedeți pe cineva care conduce mai repede decât credeți că este sigur, ați putea spune că este un șofer maniac, inconștient sau vă întrebați cine i-a dat permisul. Dacă cineva vorbește mai încet decât este normal pentru tine, ai putea spune că este plictisitor. Poți să-ți faci asta și ție când crezi că ești gras, pentru că nu cântărești atât cât ai vrea sau că ești un agresor, dacă regreți ceva ce tocmai ai spus.

Ori de câte ori judecați pe altcineva sau pe voi înșivă ca fiind rău sau greșit, exprimați o judecată moralistă.

Un alt mod de a privi lucrurile care vă permite să vă evaluați circumstanțele fără judecată este să exprimați cum vă afectează ceva. De exemplu, când văd pe cineva conducând mai repede decât cred că este sigur, pot spune sau gândi: „Când văd acea persoană care conduce atât de repede, mă simt speriat și aș vrea foarte mult ca drumul să fie sigur”. Sau, dacă sunt descurajat de greutatea mea, aș putea spune sau gândi: „Uf. Sunt atât de frustrat de greutatea mea. Pierderea a 10 kg mi-ar da cu adevărat încrederea că acest lucru se poate schimba ”.

Judecarea situației creează doar distanțare, deconectare și sentimente de rănire, durere. Recunoașterea sentimentelor noastre și conectarea acestor sentimente la nevoile noastre nesatisfăcute (siguranță și încredere, speranță) ne poate ajuta să ne conectăm cu noi înșine și cu ceilalți și să ne vindecăm.

Observați cât de des faceți judecăți moraliste cu privire la alți oameni sau chiar la voi și cum vă simțiți atunci când faceți acest lucru.

din Peaceful Living de Mary Mackenzie

Dacă ești părinte sau profesor și consideri că ai nevoie de o consiliere, în așa fel încât să găsești cele mai bune strategii pentru a te conecta cu copiii, nu ezita să mă contactezi prin email la adresa: contact@razvandanc.ro sau prin WhatsApp la 0756090094

Profesor, jurnalist, pasionat de viață și iubitor de oameni. Pregătit oricând să ofere un cuvânt de încurajare tuturor celor care au nevoie de el. Întotdeauna, de vorbă de la suflet la suflet, pentru toate sufletele!

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts

Statistici Trafic