fbpx
Comunicare nonviolenta
Gândul negativ, inamicul compasiunii

Gândul negativ, inamicul compasiunii

Găzduiești în mintea ta gânduri negative despre ceilalți? Aceste sentimente negative îți afectează capacitatea de a te bucura de acele relații sau de a comunica eficient?

Când manifești resentimente sau furia față de alte persoane, accentul este pus pe slăbiciunile celeilalte persoane. Abilitatea ta de a te conecta cu compasiune este limitată.

Adevărata vindecare vine atunci când îți recunoști nevoile nesatisfăcute. Putem avea compasiune mai profundă atunci când recunoaștem și nevoile pe care cealaltă persoană încearcă să și le îndeplinească prin comportamentul ei. Când faci acest lucru, ai o tendință mai mare de a ieși din judecată, ceea ce încurajează tranziția de la resentimente și furie la înțelegere, care favorizează compasiunea și conexiunea.

Fii conștienți de imaginile „inamice” pe care le ai față de alți oameni și începe procesul de traducere a acestor imagini pentru a te elibera.

din Peaceful Living de Mary Mackenzie

Dacă ești părinte sau profesor și consideri că ai nevoie de o consiliere, în așa fel încât să găsești cele mai bune strategii pentru a te conecta cu copiii, nu ezita să mă contactezi prin email la adresa: contact@razvandanc.ro sau prin WhatsApp la 0756090094

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Statistici Trafic