fbpx

Răzvan Danc

Celebrând o viață extraordinară!

Iubirea și compasiunea nu gândesc în termeni de bine sau rău, corect sau greșit. Dacă vă simțiți într-o luptă într-o relație, încercați să nu o judecați. Mai degrabă, concentrați-vă pe ceea ce doriți amândoi.

Care este lucrul important din spatele cuvintelor și acțiunilor oamenilor? Dacă cineva spune: „Nu îți pasă deloc de mine”, ce crezi că vrea cu adevărat? Presupun că vrea să fie apreciat/ă și îngrijit/ă. Ar putea dori, de asemenea, să fie luate în considerare nevoile lui/ei

Dacă vă concentrați asupra cuvintelor, vă puteți aminti de fiecare dată când ați făcut un lucru grijuliu pentru el/ea și veți începe să reproșați. Sau s-ar putea să vă contraziceți spunând că vă pasă și lupta escaladează. Acest tip de argument are ca rezultat mai multă furie și dispreț, deoarece nu demonstrează că ai auzit-o pe cealaltă persoană sau că îți pasă de ea.

Un răspuns mai eficient ar putea fi concentrarea asupra nevoilor adiacente pe care le auziți în spatele cuvintelor, cum ar fi „Sună de parcă ai fi deranjat/ă și ai vrea să știi că te prețuiesc. Este corect?” Este posibil să nu fiți de acord cu declarația persoanei respective. Nu trebuie. Tot ce faceți este să recunoașteți sentimentele aceleia. Odată ce se simte auzită, s-a pregătit scena pentru o conversație completă așa încât să se rezolve situația.

Angajează-te să te conectezi la sentimentele a cel puțin unei persoane astăzi.

din Peaceful Living de Mary Mackenzie

Dacă ești părinte sau profesor și consideri că ai nevoie de o consiliere, în așa fel încât să găsești cele mai bune strategii pentru a te conecta cu copiii, nu ezita să mă contactezi prin email la adresa: contact@razvandanc.ro sau prin WhatsApp la 0756090094

Profesor, jurnalist, pasionat de viață și iubitor de oameni. Pregătit oricând să ofere un cuvânt de încurajare tuturor celor care au nevoie de el. Întotdeauna, de vorbă de la suflet la suflet, pentru toate sufletele!

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts

Statistici Trafic