fbpx

Răzvan Danc

Celebrând o viață extraordinară!

Cred din tot sufletul în respectul de sine. Nu fac compromisuri și nu accept prea mult timp nedreptatea, nepăsarea și mai ales aroganța.

Articol realizat de prof. Răzvan Danc

Nu cred în invidie și nu mă interesează să iau locul nimănui și nici nu cred că îmi poate lua cineva locul, pentru că nimic nu este al nostru. Trăiești într-o iluzie dacă ai impresia că e ceva al tău sau că ți se cuvine. Trezește-te! Tot ce ai e de la Dumnezeu și e foarte posibil ca în secunda următoare să pierzi.

Cred că nimeni nu este de neînlocuit, cu excepția acelor doi, trei oameni din familie pe care-i iubești, care ți-au dat viață și care, cu bune și cu rele, îți sunt alături în permanență.

Cred că bunul-simț, respectul, bunătatea, iubirea ș.a. se învață în primul rând în familie și mai cred cu toată convingerea că toți copiii sunt oglinda părinților și a relației dintre ei.

Cred în oamenii scriși pe o listă de 2 cm pe 2 cm (sugestie de la Brene Brown), care și-au câștigat dreptul să ne asculte povestea și care ne iubesc fix așa cum suntem și care au puterea de a ne felicita când facem lucruri bune și de a ne atrage atenția atunci când greșim.

Cred în demnitate și de fiecare dată când am ocazia îndemn ca nimeni să nu se lase călcat în picioare de nimeni, pentru nimic. Seara, când toți pleacă și rămâi tu cu tine, fă în așa fel încât să nu-ți fie rușine să te privești în oglindă. Aleg întotdeauna oamenii cu care lucrez, cu care colaborez și de care mă înconjor.

Cred că singura persoană din lumea asta pe care o pot schimba sunt chiar eu.

Dacă nu cred în cineva, îl evit. Și nu cred în multă lume. Așa cum multă lume, probabil, nu crede în mine și viața mea e foarte liniștită din acest punct de vedere. Nu mă interesează să fiu pe placul tuturor. Am învățat acum câțiva ani o vorbă după care mă ghidez uneori: „dacă stai în preajma găinilor, vei cotcodăci. Dacă stai în preajma vulturilor, vei învăţa să zbori”. Aleg să zbor. Aleg să mă dau la o parte din anumite locuri, tocmai pentru că nu cred că sunt de neînlocuit și dau la o parte oameni din viața mea atunci când consider că alături de ei pierd din respectul de sine.

Cred că viața este un dar magnific de la Dumnezeu și că doar noi alegem dacă o transformăm în rai sau iad prin alegerile noastre.

Cred că suntem responsabili pentru fiecare gând, vorbă și faptă și că, mai devreme sau mai târziu, totul se întoarce la tine, întocmai ca un bumerang.

Cred că oamenii sunt minunați, că unii sunt răniți, sunt îndurerați, că sunt ascunși în spatele unor măști, însă în spatele durerii este un chip luminos, frumos și care merită a fi cunoscut.

Cred în muncă, în implicare și în cooperare.

Cred că dacă vrei să ai o viață minunată este necesar să faci ceva minunat, la fel de bine cum cred că schimbarea se produce atunci când acționezi diferit decât în mod normal.

Cred în mine! Fix așa cum sunt, iar atunci când nu-mi place cum sunt, am răbdare și înțelegere și nu mă lamentez, ci caut repede o soluție pentru a mă regăsi sau chiar reconstrui.

Cred în puterea de a o lua de la zero și nu cred în „victime”.

Cred că oricând o putem lua de la capăt, dacă ne dorim lucrul acesta și avem suficient de multă voință să traversăm „întunecata” zonă de necunoscut.

Cred în „bună ziua”, „la revedere”, „te rog”, „mulțumesc”, „iartă-mă” și dacă încă nu ai învățat să le folosești adecvat, nu e târziu încă.

Cred că poți crede diferit de mine, iar asta dă culoare vieții.

Vă doresc să credeți! Pentru că după crezul vostru vă va fi vouă viața!

Profesor, jurnalist, pasionat de viață și iubitor de oameni. Pregătit oricând să ofere un cuvânt de încurajare tuturor celor care au nevoie de el. Întotdeauna, de vorbă de la suflet la suflet, pentru toate sufletele!

16 COMMENTS

  1. M-ai lăsat fără oxigen…CRED că ești unul dintre oamenii MINUNAȚI ai pământului!Citind am uitat sa respir și cred ca asta spune totul!

  2. Crezul tau, cred ca este cel mai frumos dar pe care il poate primi cineva! ✨✨✨
    Cateodata, cuvintele nu pot exprima ceea ce simt, acum!
    Multumesc!
    ??✨??

  3. Dacă toți oamenii s- ar ghida după acest Crez, lumea ar fi mai bună, mai dreaptă, mai înțeleaptă, mai plină de iubire…

  4. Minunat crez,îți mulțumesc Răzvan.lucrand cu mine și lăsând grijile pe care nu le pot duce în voia Lui,toate „curg”mai lin,cu împăcare și acceptare.

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts

Statistici Trafic