fbpx

Răzvan Danc

Celebrând o viață extraordinară!

Dacă crezi că ești perfect și fără de greșeală, acest mesaj nu este pentru tine!

Toată lumea în această perioadă a anului face un inventar. Astăzi, despre inventarul psiho-emoțional. Dacă te uiți cu sinceritate la tine, cel ce ești acum, îți vei da seama că ai făcut lucruri care te bucură, însă ai făcut și unele lucruri care te întristează. Acest lucru este perfect normal, suntem suma tuturor alegerilor, gândurilor și emoțiilor noastre. Bucură-te și fii recunoscător pentru acele lucruri pe care le-ai făcut „bine” și extrage de acolo acele calități ale tale și notează-le undeva pentru a nu uita niciodată „cine ești cu adevărat”!

Nici lucrurile pe care nu le-ai făcut atât de bine, ci ar fi putut fi îmbunătățite nu sunt de lepădat. Dacă ne întrebăm: „ce am de învățat din această situație?” lecția pe care o vei înțelege se va transforma într-o calitate pe care o vei avea de acum încolo la purtător și vei ști pe viitor cum să acționezi în situații similare.

Nimănui nu-i place să greșească, însă o facem, pentru că suntem oameni. Ce putem face atunci când greșim pentru a ne regăsi liniștea interioară? Eu cred că e nevoie să parcurgem câțiva pași:

1. Vezi ce s-a întâmplat;
2. Acceptă ce s-a întâmplat;
3. Iartă-te pentru lucrurile pe care le-ai făcut;
4. Manifestă compasiune pentru cei implicați;
5. Iartă-i pe cei implicați;
6. Cere iertare;
7. Repară, dacă se mai poate;
8. Desprinde lecția din succesiunea de evenimente;
9. Fii recunoscător;
10. Mergi mai departe;

O modalitate foarte eficientă pentru iertarea de sine este să ne privim pe noi și să înțelegem că la acel moment atât am putut face. Așa se naște compasiunea pentru sine. Desigur, putem să folosim și o rugăciune de iertare, însă până nu acceptăm ce s-a întâmplat, creierul nostru respinge orice formă de mângâiere și vindecare.

Așadar, te invit să te ierți, să ierți, să repari dacă se mai poate și vrei și mai apoi să fii recunoscător pentru tot și toate.

Succes! 

Profesor, jurnalist, pasionat de viață și iubitor de oameni. Pregătit oricând să ofere un cuvânt de încurajare tuturor celor care au nevoie de el. Întotdeauna, de vorbă de la suflet la suflet, pentru toate sufletele!

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts

Statistici Trafic