fbpx

Răzvan Danc

Celebrând o viață extraordinară!

Știai că zâmbetul este o resursă extraordinară pentru autovindecare? Și că există 19 feluri diferite de a zâmbi? De fiecare dată când zâmbim, în creierul nostru se petrec o mulțime de reacții care ne dau starea de bine. Ne simțim în siguranță, conectați și semnificativi, avem curajul să explorăm și ne așteptăm ca lucrurile bune să vină înspre noi, ritmul cardiac se normalizează și nivelul de hormonii ai stresului se diminuează. Zâmbetul are puterea magică de a dezamorsa conflictele și este forma de limbaj înțeleasă de oricine, la orice vârstă.

Cercetările spun că simplu gest de a mima zâmbetul ne face să ne simțim bine. Așadar, dacă ești într-un moment mai delicat al vieții și dacă simți că lucrurile nu sunt prea roz, zâmbește! Nu este un lucru natural, însă efectul se va produce. Alege să zâmbești și vei ajunge să te simți mai bine.

Nu îți sugerez să faci asta în public sau să afișezi „masca celui-care-se-simte-bine”, ci ia această idee a mea ca o resursă de autovindecare și automotivare. O faci tu cu tine, nu pentru a transmite mesaje altora. Mușchii care sunt antrenați în momentul în care zâmbești transmit creierului informația că te simți bine. Și vei începe cu adevărat să te simți bine. Nu mă crede pe cuvânt, ci experimentează chiar tu. Zâmbește și convinge-te!

Nu te mai lua chiar atât de în serios. Nu mai lua viața chiar atât de în serios. Viața este un joc. Un joc de care e bine să te bucuri și o vei face mai ales dacă-i vei respecta regulile. Nu trișa, pentru că „te furi” pe tine, nu pe alții. Simțul umorului este cel care te poate ajuta să depășești orice moment dificil. Nu, nu înseamnă că-ți reprimi sentimentele sau le bagi sub preș crezând că vor dispărea de la sine, ci alegi să te poziționezi într-un alt loc: viața nu îți mai este inamic, ci aliat.

Zâmbește!

Succes! 

Profesor, jurnalist, pasionat de viață și iubitor de oameni. Pregătit oricând să ofere un cuvânt de încurajare tuturor celor care au nevoie de el. Întotdeauna, de vorbă de la suflet la suflet, pentru toate sufletele!

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts

Statistici Trafic