fbpx

Răzvan Danc

Celebrând o viață extraordinară!

Când vrei sau faci schimbări, prima emoție care îți dă târcoale este FRICA. Iar acest lucru este absolut firesc. Frica este una dintre cele patru emoții de bază, alături de bucurie, tristețe și furie. Ea apare pentru că ieși din zona de confort și pătrunzi în necunoscut. Prin acest mesaj vreau să-ți ofer un imbold. Poate ai nevoie de acest lucru. Vreau să te încurajez să mergi înainte, chiar dacă acum simți frică.

Frica de multe ori paralizează și este responsabilă pentru atât de multe regrete și întrebări de genul: „oare cum ar fi fost dacă…?” Știu că nu vrei să greșești. Știu că nu îți surâde gândul la eșec. Am însă o veste pentru tine: dacă ești suficient de curajos și intri în Arena Vieții Tale există un lucru pe care cu siguranță îl vei experimenta: EȘECUL. Nu îți spun că e posibil să-l experimentezi. Ci îți garantez că vei și eșua. Dar de când eșecul este un capăt de viață?! De ce nu ne-am poziționa în tabăra ideii: „ORICE GREȘEALĂ ESTE O OPORTUNITATE DE ÎNVĂȚARE!”

Mulți au simțit pe pielea lor cum eșecul este rampa de lansare spre viața pentru care acum sunt recunoscători. Atunci când simți mirsoul fricii, să ai încredere că SUCCESUL este după colț. Mi-a plăcut o metaforă pe care am citit-o acum câțiva ani: metafora Zilei a Doua. Cum sună asta: ai plecat ieri din punctul A până în punctul Z. Ai ajuns a doua zi suficient de departe, încât nu ai mai vrea să te întorci, însă totuși nu vezi luminița de la capătul drumului, nu vezi linia de sosire. Ești pe drumul între A și Z și în jurul tău e întuneric. CONTINUĂ. Vei ajunge la destinație. Înțeleg că poți simți frică și nu te invit să fugi de ea, ba chiar din contră: invită frica să ia loc în arenă. În timp ce tu ești în Arenă, nu-ți scoate emoțiile și fricile afară (rușinea, critica, comparația), ci oferă-le un loc în față, însă spune-le ferm: „nu mă interesează părerea voastră; voi ieși în față oricum.”

În Arena Vieții Tale mai rezervă două locuri: unul pentru persoana care ți-a fost mereu alături și te iubește nu împotriva vulnerabilităților tale, ci datorită lor. Al doilea loc rezervă-l chiar pentru tine: cel ești dintotdeauna. E locul curajosului. Nu am zis al învingătorului, pentru că vor și momente de eșec. Însă ceea ce cu adevărat contează este curajul cu care ai intrat în arenă.

CURAJ! Mergi înainte!

Succes! 

Profesor, jurnalist, pasionat de viață și iubitor de oameni. Pregătit oricând să ofere un cuvânt de încurajare tuturor celor care au nevoie de el. Întotdeauna, de vorbă de la suflet la suflet, pentru toate sufletele!

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts

Statistici Trafic