fbpx

Răzvan Danc

Celebrând o viață extraordinară!

La începutul anului ne setăm fel și fel de obiective, ne punem pe hârtie dorințe și ne simțim mai motivați ca niciodată. Avântul se pierde ușor, ușor din cauza faptului că nu schimbăm ceva în mediul în care stăm. Așadar, hai să facem curățenie! Atât în exterior, cât și în interior.

EXTERIOR: uită-te în jurul tău și acceptă că tot ce vezi în exterior este o oglindă a interiorului tău. Privește-ți camera. Analizează-ți relațiile. Uită-te în dulap. Toate vorbesc despre cum ești tu cu tine, tu în sinea ta. Vezi care sunt lucrurile pe care nu le mai porți și donează-le. Uită-te pe biroul tău și adu acolo un element de noutate, după ce faci curățenie pe el. Pune o plantă, o icoană, orice fel de lucru nou, care să te aducă în prezent.

Organizează-te mai bine și vei vedea că vei avea și mai multă claritate. Privește oamenii pe care-i ai alături. Și ei sunt o oglindă a interiorului tău. Oamenii se comportă cu tine, nu așa cum vrei sau așa cum crezi că meriți, ci așa cum te comporți tu cu tine. Evaluează calitatea relațiilor tale și vezi în ce mod se aplică acest cuvânt, „curățenie”, și la relațiile tale.

INTERIOR: Observă-ți tiparele mentale după care îți desfășori viața. Sunt ele productive, te ajută să crești, să te dezvolți? Tiparele, schemele tale cognitive, credințele tale, îți suflă în aripi sau ți le taie și…le aruncă la gunoi? Ce părere ai despre tine? Dar despre viața ta? Cât de mult te iubești, accepți, apreciezi, valorizezi, câtă încredere ai în tine și în abilitățile tale? Află dacă te simți „suficient de bun” sau „insuficient de bun”.

Verifică-ți nivelul de rușine pe care-l trăiești. Nu te speria dacă e un nivel mare. Toți simțim rușine (doar cei care n-au capacitate de a manifesta empatie nu simt rușinea). Rușinea se diminuează pe măsură ce vorbim despre ea și culmea, nimeni nu vrea să vorbească despre rușine. Și mai e nevoie să înțelegi un lucru: cu cât vorbim mai puțin despre rușine, cu atât mai multă rușine vom resimți.

Toate aceste răspunsuri le ai deja în tine. Le cunoști. Este nevoie doar să te întrebi și să te asculți. Lipsa de ascultare este principalul motiv pentru care nu suntem în armonie cu noi și cu ceilalți. Mai apoi, întreabă-te: cum pot face curățenie în interiorul meu? E nevoie să apelez la un specialist? Pot citi o carte? Oare dacă aș începe o nouă practică de auto-ajutorare? Și dacă le-aș face pe toate?

De ce e important să începem cu gândurile? Pentru că fiecare gând naște o emoție. O emoție are o semnătură chimică. Chimismul acesta activează sistemul nervos autonom și el mai departe pune în mișcare muschii din corp. Un gând poate activa un cuvânt, el o faptă, iar fapta are întotdeauna ecou. Altfel spus, un gând activează starea de bine sau de rău în interiorul nostru.

Curățându-ți mintea, va fi mai ușor să te vindeci și să ajungi într-o stare de echilibru.

Succes! 

Profesor, jurnalist, pasionat de viață și iubitor de oameni. Pregătit oricând să ofere un cuvânt de încurajare tuturor celor care au nevoie de el. Întotdeauna, de vorbă de la suflet la suflet, pentru toate sufletele!

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts

Statistici Trafic