fbpx

Răzvan Danc

Celebrând o viață extraordinară!

Fiecare avem un nivel diferit de sensibilitate atunci când vine vorba de gânduri, emoții și acțiuni. Unii sunt foarte „puternici” și au o putere de a îndura foarte mare, iar alții sunt mai „sensibili” și cedează ușor. Indiferent din care categorie faci parte, ai nevoie să te protejezi. Ce înseamnă asta? Să ai grijă la semnalele pe care corpul ți le oferă. Poate fi oboseală, tristețe, plictiseală sau o ușoară apatie. Ascultă-te și dă crezare corpului tău. El este prietenul de nădejde și cel care te va însoți întreaga viața prin toate experiențele de care vei avea parte.

O altă latură a protecției este eliminarea din realitatea noastră a acelor factori stresori: fie că vorbim de oameni, fie că vorbim de anumite lucruri. Analizează cu atenție realitatea ta și observă în ce domenii te simți scurs de energie și caută să vezi care este cauza acestei stări. Lucrează, mai apoi, la un plan de eliberare. Ne simțim vlăguiți atunci când nu creăm, când nu facem ceva cu prezență și cu pasiune. Pleacă din acele locuri în care nu te mai simți conectat, în care nu mai simți că aduci un plus valoare. Găsește-ți puterea de a spune „nu” și înțelege că nu trebuie să ai control deplin asupra a ceea ce se întâmplă în exteriorul tău. Controlul nu aduce doar nefericire, ci și foarte multă oboseală. Respectă-te pe tine însuți. A face sacrificii și compromisuri auto-distrugându-te nu este o formă de iubire, ci un ecou al schemei cognitive „nu sunt suficient de bun”.

O formă extraordinară de protecție psiho-emoțională și chiar energetică este RECUNOȘTINȚA. Ajungem nefericiți și obosiți pentru că nu celebrăm fiecare moment de reușită pe care-l avem. Nu este nevoie de ceva măreț, ci uneori este suficient să închidem ochii, să zâmbim și să spunem „mulțumesc, Doamne pentru ajutor”. Oamenii care vor să fie recunoscători și care încep să manifeste recunoștință pentru tot și toate, vor constata curând că vor avea tot mai multe motive pentru care să spună „mulțumesc”. Fă-ți un jurnal în care să scrii în fiecare zi măcar 3 motive pentru care astăzi spui MULȚUMESC!

Asigură-te că dormi suficient. Cafeaua, energizantul sau altă formă prin care să-ți crești nivelul de prezență nu te ajută pe termen lung. Viața noastră, în mod ideal, ar fi bine să se desfășoare în cicluri de câte 8: 8 ore muncă, 8 ore timp pentru noi și cei dragi și 8 ore de odihnă. Atunci când ești în vacanță, îți poți permite să mai modifici programul, însă atunci când vrei să fii eficiență maximă este necesar să fii disciplinat chiar și în acest aspect. Sesizez importanța somnului în lucrul cu copiii: de fiecare dată când sunt obosiți, când nu dorm suficient sau nu dorm bine, sunt foarte agitați, nervoși, lipsiți de dorința de a coopera. Același lucru mi se întâmplă și mie când nu mă odihnesc suficient.

Ai grijă de inima ta! Ai grijă de creierul tău! Ai grijă de sufletul tău! Ai grijă la oamenii cu care te înconjori. Fii recunoscător și nu neglija somnul. Protejează-te pentru că doar așa vei fi în formă maximă și poți oferi cu inima deschisă tot ce ești capabil să faci.

Succes!

Profesor, jurnalist, pasionat de viață și iubitor de oameni. Pregătit oricând să ofere un cuvânt de încurajare tuturor celor care au nevoie de el. Întotdeauna, de vorbă de la suflet la suflet, pentru toate sufletele!

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts

Statistici Trafic