fbpx

Răzvan Danc

Celebrând o viață extraordinară!

Un mesaj pentru 6 ianuarie…TU EȘTI UN MIRACOL!

Miracolele se întâmplă zilnic și un miracol putem trăi la fiecare pas. Totul ține de cum ne raportăm la evenimentele care au loc în viața noastră. Știți acei oameni care se bucură de fiecare lucru, care găsesc un motiv de recunoștință în fiecare întâmplare? Cred că acei oameni chiar simt că trăiesc zilnic miracole. Mai știți probabil și oameni care au de toate și sunt în depresie, care sunt atât de inteligenți și totuși au multe blocaje și nu se pot manifesta plenar. Despre astfel de oameni am putea spune oare că și dacă ar fi miracolul în fața lor n-ar avea ochi să-l vadă?

Dacă faci parte din categoria celor care se bucură de orice și văd un miracol în fiecare clipă, felicitări! Roagă-te și trimite energia ta minunată și celor din jur. Dacă faci parte din categoria celor care au nevoie să învețe despre miracole, continuă să citești. Primul și cel mai important pas în a te bucura de miracolele din viața ta este SĂ NU TE DESCURAJEZI. Și eu am multe momente în care în loc să apreciez ce am, sunt trist pentru ce nu am. Cu o astfel de atitudine, sunt convins că niciodată nu voi trăi bucuria miracolului. Dacă ai trecut prin astfel de situații, nu te descuraja. Descurajarea te ofilește și te trage într-un cerc al nemulțumirii și al disperării până ajungi la starea lui „nu are sens să mai încerc, sunt un ratat/ă.”

Conștientizează această trăire: „nu reușesc să mă bucur de miracolul vieții.” E primul pas. Apoi, OBSERVĂ CUM TE SIMȚI. E mult mai ușor să te conectezi la emoție decât la gând în această situație. Poate simți furie, tristețe, dezamăgire, nemulțumire. Ce simți? Mergi mai departe și întreabă-te: CE GÂNDESC ACUM? sau ce gânduri îmi declanșează astfel de emoții? Din practica și observațiile mele gândurile care declanșează emoții blocante ale trăirii miracolului vieții sunt cele care au legătură cu trecutul (pe care-l idealizăm și după care suspinăm) și cu viitorul (spre care fugim, la care medităm pentru a evita contactul cu clipa aici și acum). Gândul la trecut și viitor te va duce la dezamăgire, pentru că sunt două momente care nu există. Tot ce ai este prezentul.

După ce ai înțeles puțin mecanismul care te sabotează, ALEGE CONȘTIENT să faci o schimbare. Alegerea e necesar să-ți aparțină. Nimeni nu poate face nimic în locul tău. Nimeni nu se poate bucura de viață și tu să beneficiezi de chimismul bucuriei. Alegerea este întotdeauna a ta. Apoi, prima întrebare: CE POT FACE CONCRET? Și pur și simplu scrie aceste răspunsuri. În cursurile pe care le organizez cu profesori și părinți îmi place să prezint un exercițiu de conectare ca fiind un miracol: este un adevărat miracol să stai și să privești un om pe care-l întâlnești și în loc să-l judeci (așa cum ne vine tuturor natural), să-i trimiți gânduri bune (fie ca tu să fii sănătos, bucuros, iubit, genial etc.) Și cei care au participat la cursuri vă pot confirma că au simțit un gram din bucuria acestui miracol după exercițiul de la curs.

Continuă prin a-ți propune zilnic să privești lucrurile ca pe niște miracole: o întâlnire, o întâmplare care te bucură, un telefon de la cineva drag, o carte, un film. Folosește mai des cuvântul MIRACOL. Antrenează-ți creierul să vadă partea însorită din fiecare moment și vei observa că ești un magnet pentru miracole.

Succes! 

Profesor, jurnalist, pasionat de viață și iubitor de oameni. Pregătit oricând să ofere un cuvânt de încurajare tuturor celor care au nevoie de el. Întotdeauna, de vorbă de la suflet la suflet, pentru toate sufletele!

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts

Statistici Trafic