fbpx

Răzvan Danc

Celebrând o viață extraordinară!

Un mesaj pentru 7 ianuarie…DECIDE SĂ FII FERICIT ACUM!

Dacă aș avea locul acela de muncă, aș fi fericit!
Dacă aș fi în relație cu omul acela, aș fi fericit!
Dacă aș câștiga suma X, aș fi fericit!
Dacă aș merge în vacanță în locul X, aș fi fericit!
Dacă.., aș fi fericit!

Completați voi cu toate gândurile care se potrivesc aici. Fericirea noastră este condiționată de lucrurile pe care le avem sau nu le avem? Fericirea noastră există sau nu în funcție de oamenii pe care-i avem în realitatea noastră obiectivă? Atunci când te agăți de lucruri exterioare, fericirea va fi întotdeauna la „stația următoare”, însă niciodată „aici”. Ați observat că de fapt prin toate declarațiile de mai sus, am plasat fericirea într-un viitor probabil. Paradoxal, peste tot auzim că singurul moment pe care ne putem baza este PREZENTUL. Când credem că fericirea va fi în viitor, vom fugi, vom obosi și nu vom ajunge la fericire.

De ce nu ajungem la fericire? Pentru că nu ne antrenăm mintea și inima să fie recunoscătoare. Atunci când înțelegem că ACUM este singurul moment pe care-l avem, acceptăm că a aștepta fericirea din viitor este o adevărată pierdere de timp. Starea noastră este influențată de ce ni se întâmplă, însă și această influență este influențată la rândul ei despre modul în care percepem ce ni se întâmplă. Puterea este la noi. Dacă eu cred că este un eșec să nu iau 10 la toate examenele, atunci cu siguranță mă voi simți ca un ratat, chiar dacă am luat la 9 din 10 examene nota maximă. Totul ține de percepția noastră! Despre hărțile mentale pe care le avem în mintea noastră.

Așadar, DECIDE SĂ FII FERICIT ACUM! Nu ieri, nu mâine și mai ales nu condiționat de obținerea a ceva. Eu am simțit pe pielea mea care este mirajul realizării. Nu o dată am spus: „sigur dacă aș obține asta, voi fi fericit”. Și am muncit atât de mult până am obținut acel lucru. Am fost fericit? Sincer, nu! Am simțit o oarecare doză de mulțumire, însă a fost pe moment. Am înțeles motivele din înțelepciunea Maicii Siluana Vlad care spunea că „împlinirea unei dorințe aduce moartea ei”. Și așa a fost. Starea mea de fericire nu a fost extraordinar de mult afectată de obținerea a ceva. Nu același lucru pot spune despre pierderea sau lipsa obținerii unui anumit lucru. Meditați la acest lucru!

Când ne dorim OBSESIV (cuvânt-cheie) să obținem ceva, respingem acel lucru! Interesant, nu? Deci cu cât îl vrei mai mult, cu atât mai mult îl respingi și cu cât îl respingi mai mult, cu atât ești mai nefericit. Pe scurt, decide să fii fericit acum, trăiește acest moment și bucură-te sincer de lucrurile care vin ACUM spre tine. Fă-ți planuri pentru viitor, însă nu lăsa planurile, obținerea succesului sau a eșecului să te definească. Tu ești mai mult decât succesul și eșecul trăit!

Fii fericit!
Succes! 

Profesor, jurnalist, pasionat de viață și iubitor de oameni. Pregătit oricând să ofere un cuvânt de încurajare tuturor celor care au nevoie de el. Întotdeauna, de vorbă de la suflet la suflet, pentru toate sufletele!

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts

Statistici Trafic