fbpx

Răzvan Danc

Celebrând o viață extraordinară!

Prin acest mesaj simt nevoia să te încurajez: nu este nevoie să treci prin ceea ce treci singur. Știu că mulți se retrag și reprimă lucrurile pe care le simt având impresia că se pot descurca singuri. Nu spun că nu poți face asta, ci că nu e nevoie să o faci de unul singur. Există oameni alături de tine care vor să te ajute. Privește atent în realitatea ta. Uneori, cel mai eficient ajutor pe care-l poți primi este să te simți ASCULTAT, fără să existe judecată. Sunt momente în care nu ai nevoie nici măcar de sfaturi, ci de cineva care să fie acolo, să creeze un spațiu sigur cu zero negativitate, zero judecată, zero critică. Ai nevoie de o persoană care să te asculte cu prezență, o persoană care să fie acolo lângă tine în acel moment. Cât de vindecătoare este prezența!

ASCULTAREA FACE MINUNI. Și vestea bună pe care ți-o dau este că alinarea cuiva este benefică atât celui care o primește, cât și celui care o oferă. Altfel spus: CÂND FACI BINE, ÎȚI FACI BINE! Atunci când susținem pe cineva, când îi suntem alături, corpul nostru este „hrănit” cu oxitocină, acea moleculă minune a apropierii, a bunătății care vindecă inflamațiile (inclusiv cele emoționale, nu doar cele din interiorul corpului) și alungă stresul.

Nu ține inima închisă. Din contră! Deschide-te în fața celor care vor să te asculte și ajute. Dă-ți voie să fii vulnerabil. Nu spun să faci asta în fața tuturor, ci în fața acelora care sunt acolo lângă tine mereu! Dacă te simți confuz, dacă nu ai habar pe ce drum să mergi, nu te da înapoi din a cere sfaturi. Decizia îți aparține întotdeauna și tu ești cel care are ultimul cuvânt, însă, uneori, o privire din exterior, un observator, te va ajuta să înțelegi anumite lucruri.

SINGURĂTATEA UCIDE. Nu am fost creați pentru a fi singuri. Înțeleg că poate ai fost rănit de oameni, însă nu urî toți trandafirii pentru că te-ai înțepat într-unul. Omul, pentru a trăi sănătos din punct de vedere fizic și emoțional și pentru a se dezvolta are nevoie de CONEXIUNI DE CALITATE. Asta nu înseamnă că „trebuie” să ai zeci de prieteni, ci oameni de calitate, chiar dacă sunt 1, 2… aceia pe care i-am scris pe foaia de 2 cm pe 2 cm și pe care ne putem baza în orice clipă.

Gândește-te la un om pe care te poți baza oricând și dă-i un mesaj cu „mulțumesc pentru că ești tu!”

Succes!

Profesor, jurnalist, pasionat de viață și iubitor de oameni. Pregătit oricând să ofere un cuvânt de încurajare tuturor celor care au nevoie de el. Întotdeauna, de vorbă de la suflet la suflet, pentru toate sufletele!

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts

Statistici Trafic