fbpx

Răzvan Danc

Celebrând o viață extraordinară!

Un mesaj pentru 10 ianuarie…CREDE ÎN TINE!

Crede în TINE! Cine vrei să o facă? Așa des așteptăm ca alții să creadă în noi, încât uităm că puterea se află întotdeauna în interiorul nostru. Apoi suferim și constatăm că suntem prinși în relații toxice și dependențe emoționale și ne întrebăm: „de ce tocmai mie mi se întâmplă asta?!” Este minunat să simți că oamenii dragi din jur te susțin și îți sunt alături, însă asta nu TREBUIE să te oprească din a avea încredere în tine, în potențialul tău, în puterea interioară, în deciziile, intuiția, mintea și sufletul tău și atunci când nimeni nu o face. Sunt multe decizii pe care este nevoie să le iei de unul singur. Sunt multe drumuri pe care e nevoie să le parcurgi singur, chiar dacă ești susținut de cineva, moral, emoțional, financiar etc.

Și ce dacă sunt momente în care „o dai în bară”? Cine nu o face?! Uită-te la cei care au creat ceva cu adevărat notabil și dacă le vei asculta povestea vei înțelege de câte ori au dat-o și ei în „bară”. Diferența este că s-au ridicat repede, s-au șters de praf, au integrat lecția învățată și au mers mai departe.

Crezi că tu nu ești capabil să faci ceva cu adevărat notabil? Te înșeli! Tot ce faci tu este important. N-are sens să reinventezi roata sau becul ori stiloul. Însă crezi că s-a terminat creația? Cum rămâne cu conexiunea, cu prezența, cu susținerea…cu Inteligența Emoțională? Până acum câțiva ani se credea că dacă nu ești emerit, n-ai prea mari șanse în viață. Acum studiile spun că Inteligența Emoțională este un mai bun predictor al succesului în viață decât nivelul de inteligență (IQ). De ce? Pentru că ai nevoie de Inteligență Emoțională pentru a putea să o iei de la zero atunci când ai eșuat.

Crede în TINE! Ești cel mai măreț proiect al tău. M-ai putea contrazice. Te aud oarecum: „dar cum rămâne cu copilul…?” Copilul este IMAGINEA TA. Copilul învață prin IMITAȚIE. Copilul TĂU este OGLINDA TA! Uitându-te la el, îți vei vedea toate fricile și toate super-puterile. Așa că, dacă-ți pasă de copilul tău sau de oamenii dragi, CREDE ÎN TINE! Dacă ție îți va fi bine, și lor le va fi! Mulți se sacrifică pentru „a le fi bine altora”, însă culmea este că niciodată nu e bine. Nu e bine pentru nimeni. Viața nu este despre sacrificii. Cel puțin nu despre sacrificii așa cum le înțelegem noi. Viața este despre COOPERARE. Hai să ne dăm mâna și să ne fie bine ÎMPREUNĂ. Pentru că împreună bucuriile se dublează, iar suferința se înjumătățește!

Crede în TINE! Atunci când meriți cel mai puțin. Atunci ai nevoie cel mai mult! Pentru asta ai nevoie de CURAJ și de puterea de a fi VULNERABIL. Nu, a fi vulnerabil nu înseamnă că ești slab. Vulnerabilitatea este izvorul bucuriei, al creației și a conexiunii. Înseamnă SĂ ÎȚI DAI VOIE SĂ FII TU și să nu îți fie RUȘINE să arăți lumii asta! Atunci când VREI să crezi în tine, vor apărea în viața ta oameni, momente și situații care te vor învăța cum să faci asta. Gândește-te la viața ta ca fiind o BARCĂ. Circumstanțele vieții, evenimentele ei sunt VALURILE. Tu ești în barcă, iar CÂRMA este încrederea în tine, e decizia, puterea, alegerea, poziția ta față de valuri (evenimentele vieții). Valurile uneori te pot înspăimânta, descuraja și chiar amenința. Și totuși, cârma e la tine. Dumnezeu îți este alături, iar atunci când simți că El este cu tine, pe bună dreptate poți să te întrebi: „de ce te temi?”

CREDE ÎN TINE! Ahoi!

Succes!

Profesor, jurnalist, pasionat de viață și iubitor de oameni. Pregătit oricând să ofere un cuvânt de încurajare tuturor celor care au nevoie de el. Întotdeauna, de vorbă de la suflet la suflet, pentru toate sufletele!

1 COMMENTS

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts

Statistici Trafic