fbpx

Răzvan Danc

Celebrând o viață extraordinară!

Un mesaj pentru 11 ianuarie…FĂ DIN TINE O PRIORITATE!

Ai obosit? Te simți epuizat/ă și ai momente în care simți că nu mai poți sau că ești depășit/ă? Este în regulă! Toți avem astfel de momente. Mă folosesc de acest mesaj pentru a-ți spune că nu ești singur/ă și că atunci când crezi și simți că nu mai poți este bine să iei o scurtă pauză. Curând vei realiza că mai poți puțin.

Obosim din cauza faptului că nu ne oprim pentru a fi recunoscători pentru cele pe care le obținem, ci suntem nemulțumiți, vrem mai mult sau altceva. Obosim și din motivul că nu avem niște priorități foarte clare, ci vrem să facem cât mai multe în cât mai scurt timp și pentru cât mai mulți oameni. Și cel mai important, obosim atunci când nu ne ascultăm pe noi, când nu ne dăm atenție, când nu plecăm urechea spre ce ne spune interiorul.

Este în regulă să fii acum puțin obosit. Ai voie să spui NU și cu siguranță ai voie să spui STOP. Dacă te simți epuizat și scurs de energie, oprește-te o scurtă perioadă de timp (câteva minute) și privește cerul. Nu e nevoie să spui sau să faci nimic. Doar privește-l și lasă-l să te încarce energetic. Conectează-te cu natura, eliberează-te de griji, de gânduri. Apropo de cer. Imaginează-ți gândurile ca pe niște nori. Nu te încăpățâna să nu mai ai gânduri, pentru că mintea cu asta se ocupă. Observă-ți gândurile și așa cum nori trec, așa lasă și gândurile să treacă. Roagă-te. Respiră conștient. Fă o baie. Privește o comedie. Citește o carte. Colorează. Ascultă muzică. Meditează. Scrie motive de recunoștință. Fă o faptă bună pentru cineva necunoscut. Fă ceva ce te-ar relaxa. Și ce dacă este mijlocul săptămânii. Tu ai grijă de tine, tu exiști doar în weekend sau când ai terminat cu toți ceilalți?

Notează-ți pe o foaie activitățile care te obosesc și care sunt plusurile și minusurile pe care le ai de pe urma acestor activități. Facem uneori lucruri care nu ne mai plac și care ne dăunează, tocmai pentru că nu avem curajul să spunem „nu”, ne e teamă de reacția sau de ce va zice „lumea”. Lumea poate spune orice. Lumea nu se opri din vorbit niciodată. Tocmai de aceea, nu îți trăi viața după ce spune lumea.

Pune în balanță plusurile și minusurile și ia niște măsuri. Dacă e cazul, renunță. La început va fi greu, însă atunci când o ușă se închide, eu cred că alta se deschide. Este necesar doar să schimbi direcția în care privești. La un moment dat am citit că dacă nu înveți să te asculți, să îți asculți corpul, acesta va începe să-ți vorbească printr-o boală. Asta este ceea ce îți dorești? Burnout-ul este periculos. Cui vrei să dovedești și ce anume? Ție?! Dacă ai avea ție să îți dovedești ceva, o poți face numai cu blândețe, compasiune, curaj și armonie. Da! E nevoie de curaj pentru a face din persoana ta o prioritate.
Curaj!

Succes!

Profesor, jurnalist, pasionat de viață și iubitor de oameni. Pregătit oricând să ofere un cuvânt de încurajare tuturor celor care au nevoie de el. Întotdeauna, de vorbă de la suflet la suflet, pentru toate sufletele!

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts

Statistici Trafic