fbpx

Răzvan Danc

Celebrând o viață extraordinară!

Un mesaj pentru 14 ianuarie… CREAZĂ-TI VIITORUL!

„Cea mai bună cale de a-ți prezice viitorul este să-l creezi”. (Dr. Joe Dispenza)

Puterea este la tine clipă de clipă. Viața ta nu este BUNĂ sau REA. Viața ta este suma tuturor alegerilor tale și a întâmplărilor pe care le-ai trăit. De fapt, viața nu este atât despre ce se întâmplă, ci mai ales despre cum reacționăm la ceea ce ni se întâmplă.

Îți dorești o viață altfel? Este nevoie să iei decizii diferite, să gândești gânduri diferite și să ai o altă perspectivă asupra a ceea ce ești și trăiești. Este acest lucru ușor? NU. La început nu este ușor, deoarece predictibilitatea este dorită de creier și nu neapărat noul. E așa paradoxal acest lucru. Creierului îi este comodă zona de confort și cu toate astea rutina este dăunătoare pe termen lung.

Viața se trăiește. Viața se creează. O poți crea conștient, atunci când alegi cum privești lucrurile, când înțelegi că poți face o schimbare în mediul tău, că părerea ta contează, că ești semnificativ și ai un rol important în societate. O poți crea inconștient dacă te lași purtat de ceea ce ai învățat, dacă te lași conduși de alții și faci lucrurile pentru că „așa trebuie”.

Viața ta este responsabilitatea ta. Nimeni nu poate să-ți bată la ușă și să facă lucrurile în locul tău. Nu pot mânca eu, iar tu să te simți sătul. Nu pot fi bucuros în locul tău. Te pot îndruma. Îți pot întinde o mână de ajutor. Totuși, pasul decisiv este al tău. De multe ori și eu am așteptat parcă o soluție miraculoasă de la Dumnezeu. Iar ea a venit, însă până eu nu am ACȚIONAT, nimic nu s-a schimbat.

Viața te iubește! Dumnezeu te iubește! Înțelege lucrul acesta și încetează să privești în curtea vecinului. Are iarba mai verde? Așa crede și el poate despre iarba ta sau a vecinului de peste drum. Trăim în epoca nemulțumirii. Cancerul este boala nemulțumitului. Diabetul e a celui care nu se mai bucură de viață. Depresia ne vorbește despre un om care nu mai simte bucuria de a crea. Stresul este cauzat de rularea acelorași gânduri și credințe clipă de clipă. Și atunci cum să vedem rezultate diferite?

De ce avem nevoie pentru a spune STOP? Putem evolua prin suferință (boală, durere, amărăciune) sau prin cunoaștere (o carte, o întâlnire cu cineva, o rugăciune, o conștientizare). Primul pas este al nostru. Puterea de a face lucrurile să se întâmple e la noi. Avem nevoie de: CURAJ, VOINȚĂ și UMOR. Apare frica? Evident. Dar cui nu-i este frică? Și dacă dorința de schimbare este mai mare (măcar cu 0,001%) decât frica de nou, eu zic că merită. Și dacă stai bine să te gândești, nu ne este frică de nou, ci de eșec. Și întreb iar, cine nu eșuează? Toți o facem mai devreme sau mai târziu. Diferența între un învingător sau un învins o face curajul de a intra în arenă și de a se arăta lumii așa cum este.

„Schimbarea se produce în momentul în care gândești superior felului în care te simți”. (Dr Joe Dispenza)

Succes!

Profesor, jurnalist, pasionat de viață și iubitor de oameni. Pregătit oricând să ofere un cuvânt de încurajare tuturor celor care au nevoie de el. Întotdeauna, de vorbă de la suflet la suflet, pentru toate sufletele!

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts

Statistici Trafic