fbpx

Răzvan Danc

Celebrând o viață extraordinară!

Un mesaj pentru 15 ianuarie… CEL MAI BUN MOMENT DIN VIAȚA TA E ACUM ȘI AICI

Cel mai bun moment pentru tine este ACUM și AICI. Da, sunt conștient că ai putea spune că nu te afli în cel mai măreț moment al vieții tale, ba din contră, este posibil ca totul să meargă exact pe inversul a cum îți dorești. Sunt de asemenea conștient că mi-ai putea da exemple de momente din trecutul tău în care ai dus-o mult mai bine și ai fost fericit, împlinit, te-ai simțit liniștit și ai fost sănătos. Aș putea chiar să înțeleg și că mi-ai prezenta o mulțime de idei și planuri despre cum ar putea mâine, luni, peste o lună să îți fie bine.

Și cu toate astea, îți dau o veste: cel mai bun moment pentru tine este ACUM și AICI. Exact cum e acest moment. El este singurul care există. Degeaba vorbim despre trecut – el nu mai există, nu se mai întoarce. Trecutul este o casetă pe care e nevoie să o pui în arhiva sufletului tău. Prețuiește această casetă. E acceptabil ca uneori să mai privești câteva secvențe din trecut, însă sub nici o formă pentru a compara ACEST moment cu ce a fost. Despre viitor? El este un potențial infinit! Ce înseamnă asta? Că poți merge oriunde, pe orice cale și poți ajunge oriunde îți dorești. Imaginează-ți viitorul ca un aeroport. Tu alegi destinația. Nici viitorul nu există. El se creează cu ajutorul energiei din prezent, cu resursele acestui moment. Degeaba îți imaginezi un viitor strălucit, dacă nu pornești de AICI și ACUM în a-l trăi.

Suferința noastră se acutizează atunci când fugim din acest AICI și ACUM spre IERI sau MÂINE. Forța se află în momentul prezent. Acum putem face o mică schimbare care să producă un mare ecou în viitor. Unii spun că oamenii care-și trăiesc bine prezentul au puterea nu doar de a-și construi un viitor minunat, ci chiar să vindece trecutul. Cine vreodată a trăit bine având gândul la trecut? Nu cunosc pe nimeni, tu?

Știu că poate în acest moment sunt lucruri care te dor legate de acest moment. Crezi că dacă fugi de ele, dacă fugi de tine totul va fi bine ca prin minune? Nu. Este necesar să ai răbdare, să fii blând cu tine și să îți asumi responsabilitatea pentru ceea ce ești și trăiești. Lucrurile de care fugi, te așteaptă, ele nu se grăbesc niciunde și au multă răbdare în a te aștepta. Când ai impresia că au dispărut, ele îți fac cu mâna. Te așteaptă și e nevoie să le rezolvi. Sentimentele îngropate de vii nu pier niciodată.

Atunci când te hotărăști nu mai fugi de clipa de acum, la început te va durea, însă vei vedea cum fel și fel de soluții vor veni înspre tine, așa încât să-ți (re)găsești echilibrul. Amintește-ți mereu că prietenul tău cel mai bun este Dumnezeu. El e doar la un gând distanță și e mereu acolo lângă tine să te susțină. Ne este frică de prezent, de aceea fugim în trecut și viitor. Când înțelegi iubirea lui Dumnezeu, nu îți spun că nu îți va mai fi frică (deși multora nu le mai e), însă îți pot garanta că vei simți multă, multă, extrem de multă mângâiere.

AICI și ACUM este momentul cel mai bun pentru tine! Doar AICI și ACUM trăiești cu adevărat și doar AICI și ACUM poți spune START sau STOP în viața ta.

Așadar, ce alegi? Trecutul? Prezentul? Viitorul?

Succes! 

Profesor, jurnalist, pasionat de viață și iubitor de oameni. Pregătit oricând să ofere un cuvânt de încurajare tuturor celor care au nevoie de el. Întotdeauna, de vorbă de la suflet la suflet, pentru toate sufletele!

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts

Statistici Trafic