fbpx

Răzvan Danc

Celebrând o viață extraordinară!

Un mesaj pentru 19 ianuarie… ALINĂ-I PE CEI DIN JURUL TĂU

Mesajul pentru 19 ianuarie este despre BUNĂTATE. A fi bun este o calitate pe care o avem cu toții – absolut toți oamenii se nasc cu această putere de a fi bun și mai ales cu dorința de a contribui la starea de bine a celor din jurul lor. Din cauza mediului în care trăiesc, a diverselor traume pe care le suferă vedem oameni care nu se „încadrează” în această categorie și din păcate, fără să avem curiozitate să vedem de ce au ajuns la această stare, îi judecăm și îi etichetăm „răi”. Există foarte mulți oameni care suferă pe această lume și din păcate suferința nu pare să se oprească. Cred că stă în puterea noastră să facem ceva.

Ce putem face? Putem începe să ne schimbăm pe noi, în primul rând – să ne schimbăm perspectiva, să nu mai presupunem din start doar ce e mai rău cu privire la un om, să evităm judecata și etichetarea pentru că dacă suntem sinceri, nici nouă nu ne place să fim judecați. Mai putem să nu ne negăm suferința, să nu ne ascundem problemele sub preș și să ne prefacem că totul e bine. Putem, de asemenea, să renunțăm la masca omului perfect și invincibil. Schimbarea pleacă de la noi și este esențială. Inutil așteptăm să se schimbe ceilalți. Nu se vor schimba. Într-o lume care suferă profund, este nevoie de bunătate.

O formă prin care se manifestă bunătatea este ALINAREA. Știați că alinarea este una dintre cele patru componente ale unui atașament sigur? Dacă părintele reușește să își aline copilul în momentele dificile, cel mic va înțelege că lumea este un loc sigur, că dacă se împiedică și cade va fi cineva alături de el care să-i aline durerea și să-l încurajeze să se ridice. Din acest punct de vedere, copilul nu are nevoie de părinți perfecți, ci prezenți, care să-l aline în momentele dificile.

Această nevoie rămâne cu noi. Avem nevoie să fim alinați și avem nevoie să alinăm. Atunci când suntem alături de cineva, când încurajăm, ascultăm, chiar dacă nu putem face nimic concret, atât cel pe care-l alinăm, cât și noi ne bucurăm de beneficii. Da! Când faci bine, îți faci bine. Merită deci și mai mult să ne oprim puțin din ritmul alert în care suntem și să dăm/răspundem la un telefon când ne sună cineva apropiat. Nu e nevoie de sfaturi, nu e nevoie de soluții miraculoase, ci de ascultare și empatie. Un „te înțeleg” valorează foarte mult în momentele grele.

Așadar, te invit ca în 19 ianuarie (și nu numai) să alini pe cineva. Ascultă pe cineva, mângâie, îmbărbătează, motivează sau pur și simplu fii prezent! Puținul lucru pe care-l faci conștient și din timpul tău, nu e deloc puțin lucru.

Succes!

Profesor, jurnalist, pasionat de viață și iubitor de oameni. Pregătit oricând să ofere un cuvânt de încurajare tuturor celor care au nevoie de el. Întotdeauna, de vorbă de la suflet la suflet, pentru toate sufletele!

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts

Statistici Trafic