fbpx

Răzvan Danc

Celebrând o viață extraordinară!

Un mesaj pentru 17 ianuarie…DUMNEZEU E ÎN CONTROL

Indiferent care este situația pe care o traversezi în acest moment, simt nevoia să-ți spun că DUMNEZEU E ÎN CONTROL. Ai încredere în ajutorul Lui și mai ales în deciziile pe care le ia. Ne este greu să ne lăsăm în voia lui Dumnezeu atunci când ne dorim să controlăm ceea ce ni se întâmplă. Să medităm la acest aspect.

Dumnezeu dintotdeauna știe ce e mai bine pentru noi. El vede lucrurile de sus și are o altă perspectivă asupra a toate. Mai mult decât atât, agenda Lui poate să difere puțin de agenda noastră. El nu întârzie niciodată, însă nici nu se grăbește. Înțeleg că îți dorești să împlinești totul cât mai repede, cu eficiență maximă, profit de asemenea și dacă se poate cu cât mai puține resurse consumate. Poate în acest caz chiar se poate. Însă dacă nu e posibil, dacă vezi că lucrurile merg puțin mai greu, ai răbdare.

Lasă-L pe Dumnezeu să lucreze în viața ta. De fiecare dată când vrem să controlăm la punct și virgulă fiecare aspect ajungem să fim foarte obosiți, debusolați și când dăm de un eșec tot pe Dumnezeu ne supărăm. Ceea ce îmi doresc să înțelegi este că Dumnezeu ne iubesc infinit pe fiecare și își dorește pentru noi doar binele. Hai să avem încredere în planul Său. Hai să avem încredere în timpul Său. Și mai mult ca orice, hai să avem încredere în deciziile pe care El le ia.

Privește în viața ta la acele momente în care rezultatul a fost diferit față de ceea ce ți-ai dorit tu. Pe moment ai fost foarte supărat, poate. CV-ul tău a fost respins, omul căruia i-ai mărturisit iubirea nu era interesat de tine, călătoria a fost anulată, deciziile s-au schimbat la 180 de grade. Neplăcut, nu? Îmi amintesc și eu de momente din viață în care eram atât de focusat pe ceea ce îmi doream încât ajunsesem rigid. Nu acceptam niciun alt răspuns în afară de cel dorit de mine. Și totuși, răspunsul a fost NU. M-a frustrat. Însă în timp am ajuns să fiu recunoscător pentru acel context. Lucrurile s-au așezat în noua formă mult mai bine. Caută să vezi și în viața ta astfel de momente, pentru că sunt convins că există.

Ai încredere în Dumnezeu. Planifică lucruri și lasă un loc unde să notezi: „facă-se voia Ta așa cum e cel mai bine pentru ființa mea”. Și ai nădejde, credință că așa e, chiar dacă răspunsul este NU. Atunci când apare nemulțumirea, mergi cu ea la Dumnezeu și pentru a putea să te liniștești, caută să extragi beneficiul de acolo. Nu e ușor, însă vei reuși să faci asta.

Ai încredere! Dumnezeu e la cârmă!

Succes!

Profesor, jurnalist, pasionat de viață și iubitor de oameni. Pregătit oricând să ofere un cuvânt de încurajare tuturor celor care au nevoie de el. Întotdeauna, de vorbă de la suflet la suflet, pentru toate sufletele!

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts

Statistici Trafic