fbpx

Răzvan Danc

Celebrând o viață extraordinară!

Un mesaj pentru 18 ianuarie…4 PAȘI SPRE O VIAȚĂ MINUNATĂ!

Intenția pe care o am atunci când încep să scriu fiecare mesaj este ca acesta să planteze o sămânță de vindecare, de curaj și inteligență emoțională în sufletul și mintea celor care-l citesc. Acceptând acest mesaj, voi începeți să vă îngrijiți de această sămânță și cu atenție, implicare, voință și iubire o veți ajuta să rodească.

Uneori durează mai puțin, alteori mai mult. Cert este că nimic nu se întâmplă peste noapte. De aici este nevoie să înțelegem că pentru a ne bucura de schimbări vizibile și durabile în viața noastră este necesar să repetăm, să repetăm și să repetăm un anumit comportament și raționament.

Totul pornește de la o INTENȚIE. Ce-mi doresc? Dacă nu îmi este clară intenția, e ca și cum aș urca la volanul mașinii și nu aș avea nici o destinație. Pot merge în stânga sau în dreapta, însă la un moment dat motorina se termină și e posibil să rămân în câmp. Sau pot sta cu mașina oprită așteptând să ajung la destinație. Așadar, care este intenția pe care o ai zi de zi? Cum vrei să arate viața ta? Cum îți dorești să arate relațiile tale? Stabilește intenția cu claritate. Acesta este primul pas.

Intenția se concretizează printr-un gând. Pentru a ÎNCORPORA acest gând, este nevoie ca el să fie alimentat de o EMOȚIE. Cum te-ai simți atunci când ți s-ar materializa intenția? Ai simți bucurie, împlinire, pace, echilibru? Închide ochi și dă-ți voie să trăiești această stare de bine. Nu te grăbi. Lasă-te cuprins de această stare. Desfătează-te! Deci, trăirea emoției este pasul doi.

Pasul trei: ACȚIUNEA concretă. Este inutil să citim o carte de psihologie practică ori dezvoltare personală sau spirituală dacă ne limităm doar la lectură. Este nevoie să purcedem la treabă. Să facem un plan de acțiune. Atenție! Nu este nevoie să ne complicăm prea mult. Dacă avem prea multe de făcut, ne vom simți copleșiți și vom renunța. Vă recomand să citiți cartea Atomic Habits scrisă de James Clear pentru a vedea cum e cu primii pași. Un mic pont – REGULA DE 2 MINUTE care spune așa: „orice obicei nou trebuie să-ți ocupe mai puțin de două minute”.

Ultimul pas: REPETĂ! REPETĂ! REPETĂ! Repetă noul obicei zi de zi, chiar și atunci când ți se pare greu sau când nu vezi rezultate încă. Ai încredere. Roma nu s-a construit peste noapte, nu? Dacă simți că ai obosit, nu ezita să te așezi și să inspiri-expiri. Caută-ți ritmul. Nu ești într-o competiție cu nimeni și nici nu e cazul să te compari cu X sau Y. Cheamă chiar în sprijinul tău pe cineva drag ce are puterea și disponbilitatea de a te asculta și/sau încuraja. Deși am spus-o de mai multe ori, repet: nu este nevoie să fim singuri.

Așadar, intenția mea zilnică este să aduc un gram de nădejde în viața celor care-mi citesc mesajele. Dacă veți face zilnic un pas în direcția dorită, veți reuși. Nu spun că e ușor, însă veți reuși. Pentru că Dumnezeu vă iubește și vă este alături.

Succes! 

Profesor, jurnalist, pasionat de viață și iubitor de oameni. Pregătit oricând să ofere un cuvânt de încurajare tuturor celor care au nevoie de el. Întotdeauna, de vorbă de la suflet la suflet, pentru toate sufletele!

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts

Statistici Trafic