fbpx

Răzvan Danc

Celebrând o viață extraordinară!

Un mesaj pentru 21 ianuarie…PREOCUPĂ-TE DE TINE!

Preocupă-te de propria persoană! Învață să te apreciezi, iubești, prețuiești și îngrijești. Nu va putea nimeni să facă toate aceste lucruri în locul tău. Dacă nu ai grijă de tine, nu vei simți nevoia să ai grijă nici de ceilalți. Nu cu sufletul deschis. Vei avea grijă pentru că te vei simți obligat de vreo conjunctură sau permanent vei avea așteptarea de a-ți fi recunoscute meritele, efortul și implicarea.

Ai grijă de MINTEA ta — hrănește-te cu gânduri bune, gânduri optimiste și caută să fii rațional, înțelege că gândurile tale au o influență asupra emoțiilor, apoi asupra stărilor, acțiunilor și deci au consecințe. Eliberează-ți mintea de prejudecăți, deschide-ți mintea spre nou, spre altceva. Ieși din cutia în care singur te-ai așezat. Nu lăsa pe nimeni să gândească și să decidă în locul tău. Ai liber arbitru. Folosește-l cu responsabilitate.

Ai grijă de TRUPUL tău — hrănește-l cu alimente potrivite, bea apă, fă mișcare și odihnește-te corespunzător. Observ că lumea aleargă din stânga în dreapta pentru a face rost de bani și muncesc ore peste ore. Corpul are nevoie de odihnă. Odihna este cea mai eficientă metodă de vindecare a corpului. Relaxează-te. Răsfață-te uneori cu mâncarea preferată. Stai lângă cei dragi, urmărește un film care să-ți hrănească mintea, sufletul și să te și odihnească.

Ai grijă de SUFLETUL tău — nu-l murdări cu ură, neiertare, invidie, neîncredere. Sufletul este pur, este divin și se poate manifesta prin minte și trup, dacă-i dăm voie. Dacă nu, el stă cuminte și așteaptă momentul ideal pentru a ne trezi. Prețuiește ceea ce ești. Nu te urî, nu te privi cu dezgust, cu neîncredere. Atunci când tu ai încredere în tine, în forțele tale nu contează cine îți este alături. Vei reuși să faci tot ceea ce îți propui. Poate în ochii celor din exterior nu va părea prea mare lucru, însă când tu, cu ale tale puteri ai făcut totul, vei prețui ceea ce ai și ești

Când mintea, trupul și sufletul sunt în echilibru, omul este sănătos, nu vrea să deranjeze pe nimeni, nu se implică în lupte care-i strică armonia, nu simte nevoia să dovedească nimic-nimănui și nici nu caută să înjosească pe cineva. Un om echilibrat acceptă că părerile diferă și nu manipulează pentru a obține aplauze.

Când mintea, trupul și sufletul nu sunt în echilibru, ne îmbolnăvim, suntem neîncrezători, paranoici și nu ne dăm voie să ne manifestăm. Atunci avem senzația că nu vom reuși, că nimeni nu ne iubește, că nu avem noroc și că totul este împotriva noastră, ba chiar vinovați sunt toți cei din exterior, niciodată noi.

Viața este așa cum ne-o facem, simplu. Fii tu schimbarea pe care vrei să o vezi în lume. Curaj!

Succes! 

Profesor, jurnalist, pasionat de viață și iubitor de oameni. Pregătit oricând să ofere un cuvânt de încurajare tuturor celor care au nevoie de el. Întotdeauna, de vorbă de la suflet la suflet, pentru toate sufletele!

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts

Statistici Trafic