fbpx

Răzvan Danc

Celebrând o viață extraordinară!

Un mesaj pentru 25 ianuarie… AI CURAJUL DE A RENUNȚA?

Citesc acum o carte ce promovează o idee foarte interesantă, care mă intrigă. În ultimii ani, auzim tot mai des că este nevoie să ne luăm viața în mâini, să ne creăm realitatea, să devenim stăpânii realității noastre și să construim lucruri așa cum vrem, prin puterea minții și a emoțiilor noastre. Noi suntem TOTUL în viața noastră!

Personal cred că este necesar să ne asumăm responsabilitatea pentru viața noastră și mai ales să acționăm, adică să nu stăm inerți în calea valurilor vieții, să ne schimbăm, să ne adaptam, să ne remodelăm și să avem curajul de a spune „da” sau „nu”.

Cu toate astea, tare interesantă mi se pare abordarea din cartea Experimentul renunțării, scrisă de Michael Singer. Nu o să vă fur plăcerea de a o lectura prin a vă spune detalii din carte, însă ideea de bază este aceea de „a renunța” și a accepta tot ce vine, așa cum vine, atunci când vine. Autorul ne arată o formă de a trăi – eliberat de percepțiile sale și spunând DA ori de câte ori interiorul său îl „ruga” să spună NU.

A ajuns departe cu acest experiment, îl desfășoară de vreo 40 de ani și viața nu a încetat să-l surprindă cu oportunități la care nici nu visa și pe care, mai ales, nu și le dorea (căuta să trăiască liniștit, departe de lume, agitație, în mijlocul pădurii). Însă a avut curajul de a spune DA și a ajuns în locuri, a întâlnit oameni care astăzi l-au ajutat să fie extrem de încântat de viața lui, recunoscător, smerit și înțelegând că n-are niciun merit pentru asta.

Cea mai apropiată idee de cea prezentată în cartea este rugăciunea: „fie, Doamne, voia Ta!” Un fel de abandonare în voia lui Dumnezeu. Dar oare chiar ne abandonăm în voia Lui? Nu doar cu vorba. Oare cu adevărat credem că tot ce apare în viața noastră (oameni, momente, situații) este trimis de El și că noi nu avem alt răspuns de oferit decât DA?

Unele tipuri de curente spirituale îndeamnă într-acolo, altele din contră, ne cer să luăm frâiele vieții și să fim noi pictorii, iar viața pânza.

Pentru că mi se pare interesant și pentru că știu că avem deseori tendința de a controla lucrurile, în 25 ianuarie vă invit să spuneți DA tuturor experiențelor care vă apar în realitate. Cu cât împotrivirea interioară e mai mare, cu atât renunțarea voastră și răspunsul opus să fie mai FERM. E un experiment de o zi. Singer îl face de 40 de ani. Cred că putem să ne convingem și noi dacă poate fi o cale pentru noi aplicând această renunțare vreme de o zi. Este un exercițiu folositor pentru cei care au tendința de a controla lucrurile.

Hai să vedem ce se întâmplă! Plini de curiozitate înainte!

Succes! 

Profesor, jurnalist, pasionat de viață și iubitor de oameni. Pregătit oricând să ofere un cuvânt de încurajare tuturor celor care au nevoie de el. Întotdeauna, de vorbă de la suflet la suflet, pentru toate sufletele!

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts

Statistici Trafic