fbpx

Răzvan Danc

Celebrând o viață extraordinară!

Un mesaj pentru 26 ianuarie…AI ÎNCREDERE ÎN VISUL TĂU!

Urmează-ți întotdeauna visul și nu lăsa pe nimeni, din interior sau exterior, să-ți spună că nu poți, nu mai ai timp sau nu ești suficient de bun, de binecuvântat etc. Fă ceea ce te împlinește și trăiește o viață plină de sens, chiar dacă e în antiteză cu așteptările celor din jur și cu obiceiurile lor. Fiecare privește o situație prin filtrele lui și da, pari nebun, visător, nestatornic sau pueril pentru cel care nu are curaj să iasă din zona lui de confort.

Cu toate acestea, privește bine la viața ta și dă-ți șansa ca mai târziu în viața să spui: „mă bucur că totuși am făcut un pas” decât să te întrebi cu regret: „oare ce-ar fi fost dacă…?” Nu înseamnă că vei reuși, nimeni nu îți poate garanta asta, însă sufletul tău merită liniștea. Lumea va vorbi și puțini sunt cei care vor avea încredere în tine, care te vor susține. Avem nevoie de susținerea celor din jur? Dacă nu avem suficient de multă încredere în noi, este necesar să avem câțiva oameni alături. Și dacă avem încredere în noi cred că-s utili. Doi sunt suficienți. Acei doi oameni care și-au câștigat dreptul să-ți asculte povestea și care te iubesc nu împotriva vulnerabilităților tale, ci tocmai pentru ele.

Acei doi oameni care se bucură alături de tine și plâng fără să spună nimic atunci când ești la pământ. Acei oameni care sunt o rampă de lansare și o bază sigură la care să te întorci atunci când îți este greu. Susținerea e importantă, pentru că suntem ființe sociale, ființe care ne dorim să contribuim la starea de bine a aproapelui.

Însă dacă tu crezi cu adevărat în dorința ta, lipsa de susținere nu te poate destabiliza. Această lipsă de susținere este un criteriu de evaluare a relațiilor: ce oameni ai în jurul tău? care sunt nevoile care nu-ți sunt împlinite în aceste relații?

Așadar, urmează-ți visul. Poate va fi greu. Poate va fi floare la ureche. Poate vei renunța. Poate vei avea un succes răsunător. Poate vei înțelege că ți se părea că îți doreai acel lucru. Poate vei descoperi că e sensul vieții tale. Dă-ți voie să fii vulnerabil. Nu te ascunde de fricile interioare, nu le nega, nu le reprima, deoarece ele nu pleacă nicăieri și, mai devreme sau mai târziu, te vor ajunge din urmă atunci când ai un moment de labilitate și e foarte posibil să te pună la pământ.

„Vulnerabilitatea este cel mai precis instrument de măsură al curajului!” (Brené Brown)

Succes!

Profesor, jurnalist, pasionat de viață și iubitor de oameni. Pregătit oricând să ofere un cuvânt de încurajare tuturor celor care au nevoie de el. Întotdeauna, de vorbă de la suflet la suflet, pentru toate sufletele!

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts

Statistici Trafic