fbpx

Răzvan Danc

Celebrând o viață extraordinară!

Când luăm decizii de a ne schimba sau de a rămâne pe loc, acționăm într-o lume a incertitudinii. Indiferent cât de multe informații colectăm sau cât de rațională ar fi luarea deciziilor , există întotdeauna șansa ca rezultatul să fie mai mic, mai slab decât ne așteptam. 

Cum poți face față dezamăgirii inevitabile care vin odată cu trăirea în lumea reală?

Sunt interesat de luarea deciziilor de mulți ani, de când mulți dintre clienții mei și cu mine am avut de-a face cu regrete. Unii oameni au regrete pentru o perioadă scurtă de timp, în timp ce alții pot continua luni sau chiar decenii având regrete. 

Cu toții avem nevoie de o strategie mentală pentru a face față regretului.

Luați exemplul Ioanei care a decis să-și ia un nou loc de muncă, în speranța că acesta îi va îmbunătăți substanțial viața. După patru luni în noul loc de muncă, ea a constatat că munca și șeful ei nu sunt tocmai ceea ce avea în minte. Acum se simte deprimată și enervată și Ioanei i se pare că nu există nimic în slujba ei actuală care să merite făcut. Se plânge altora și se învinovățește pentru că a luat o decizie atât de stupidă. Se simte mizerabilă.

Există cinci moduri de a gândi care se adaugă la regretul ei. Fiecare dintre ele merită examinat și merită să ne întrebăm dacă există modalități mai adaptative de a vedea situația actuală. Gândește-te la propriile regrete și vezi dacă poți folosi aceste idei în viața ta.

1. Esențialism vs. Preferințe relative

Ioana crede că într-un loc de muncă există anumite lucruri care sunt esențiale. Ea crede că munca ei trebuie să fie interesantă, semnificativă, niciodată plictisitoare și întotdeauna auto-împlinitoare (să-ți aducă împlinire, prin ea însăși – nota trd.). Alții i-au spus să-și urmeze visul. Acesta nu este visul ei. Ea crede că toate aceste calități foarte pozitive sunt absolut esențiale. Acesta este ceea ce am numit Perfecționism Existențial . Ea visează la o viață perfectă, la un loc de muncă perfect și la emoții perfecte.

Acest tip de lume a fanteziei nu este doar o iluzie, este o capcană. Ea duce la dezamăgire și deziluzie. Dar dacă s-ar uita la jobul ei în termeni de preferințe relative? Conform acestui punct de vedere, am putea prefera 100%, dar putem vedea valoarea în 80%. Calitățile pe care ea le consideră esențiale sunt o născocire a imaginației ei exigente. Dacă ar fi esențiale, atunci toată lumea ar avea nevoie de aceste calități în munca sa. Sunt preferințe, nu nevoi esențiale.

2. Prejudecata retrospectivă

Ne uităm adesea înapoi la deciziile noastre și credem că ar fi trebuit să știm mai bine. Parcă Ioana crede că este proastă deoarece rezultatul nu a fost cel dorit. Dar ea a luat decizia cu informațiile disponibile la momentul respectiv. Cu toții suntem buni să prezicem ce s-a întâmplat ieri. Dar nu suntem întotdeauna exacți în ceea ce privește prezicerea zilei de mâine. Urmărește doar prognozele meteo. O modalitate rațională pentru Ioana de a privi acest lucru este că a luat o decizie în condiții de incertitudine, iar acum rezultatele sunt întocmai. Incertitudinea înseamnă o serie de posibilități. Acesta este unul dintre ele.

3. Flexibilitatea așteptărilor

Cu toții avem așteptări despre cum ar trebui să fie lucrurile. Ioana avea așteptări cu privire la jobul ideal și acum consideră că nu este perfect. Ea se plânge: „Nu este ceea ce mă așteptam”. Asta e adevărat. Dar așteptările noastre sunt pur și simplu gânduri arbitrare pe care le avem. Nu sunt fixate în beton. Mă aștept ca trenul să sosească la 10:05 pentru că așa spune programul. Dar dacă ajunge oriunde între „la timp” și 20 de minute întârziere, ar putea fi înțelept să-mi schimb așteptările pentru a se potrivi cu realitatea. Dacă suntem flexibili în ceea ce privește așteptările noastre, putem schimba dezamăgirea într-o realitate gestionabilă.

4. Acceptarea compromisurilor

Ați auzit vechea zicală: „Nu există prânz gratuit”. Nu există. Totul are un compromis. Care sunt avantajele noului loc de muncă pentru Ioana? Ea este capabilă să recunoască faptul că învață noi abilități, compania are mai multe oportunități de avansare decât vechiul ei job, iar salariul este mai bun. Dezavantajul este că munca este plictisitoare uneori și șeful poate părea excesiv de exigent. Există ceva în viață fără compromisuri? Când suntem prea pretențioși și regretăm că nu obținem tot ce ne dorim, s-ar putea să nu realizăm că orice opțiune va avea compromisuri. Prânzul gratuit are un cost ascuns.

5. Autocritică vs. autocorecție

Adesea ajungem să ne criticăm atunci când rezultatele nu funcționează sau nu sunt pe măsura așteptărilor noastre. Ioana se gândește că este proastă pentru că nu are jobul ideal. Ne-am uitat la abilitățile și realizările ei și la multe alte decizii pe care le-a luat și știe că în general este foarte capabilă. Am examinat că oamenii pe care îi cunoaște și îi respectă au luat adesea decizii care nu au funcționat. I-am sugerat ca ea să examineze „autocorecția” mai degrabă decât „autocritica” ca opțiune. Când s-a uitat la modul în care gândea, și-a dat seama că ar putea corecta ideea că are nevoie de jobul perfect. Ea s-ar putea concentra mai mult pe a profita cât mai bine de situație, mai degrabă decât pe ea însăși, pentru că lucrurile nu au ieșit așa cum se aștepta.

Cum vă gestionați regretele și dezamăgirile? Există întotdeauna un alt mod de a privi lucrurile.

Dr. Robert Leahy în Psychology Today
Traducere și adaptare Răzvan Danc

Profesor, jurnalist, pasionat de viață și iubitor de oameni. Pregătit oricând să ofere un cuvânt de încurajare tuturor celor care au nevoie de el. Întotdeauna, de vorbă de la suflet la suflet, pentru toate sufletele!

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts

Statistici Trafic