fbpx
Răzvan Danc
Profesor pentru învățământul primar și preșcolar, educator parental în metoda Positive Discipline și consilier pentru dezvoltare personală. Oamenii vor uita ce ai spus, vor uita ce ai făcut, dar nu vor uita niciodată cum i-ai făcut să se simtă. (Maya Angelou)

CE VREAU EU, CU ADEVĂRAT?

Întrebarea „ce vreau eu?” este extrem de bună și ne ajută să intrăm în contact cu nevoile noastre, cu dorințele și ce dorim să obținem. Este bine să ne facem o listă cu lucrurile pe care ni le dorim (în fiecare zi, la începutul săptămânii, lunii sau anului). Această listă poate fi un fel de hartă care să ne ghideze pașii.

Însă, mai important decât „ce vreau eu?” este „ce vreau eu, cu adevărat?” Pentru a putea răspunde la această întrebare este necesar să aveți câteva răspunsuri pe lista lui „ce vreau eu?” Apoi, recitiți tot ce ați scris pe această listă, însă fiți Observatori – imaginați-vă că citiți lista altcuiva. După ce ați parcurs lista, întrebați-vă în felul următor: „dacă toate cele de pe această listă s-ar îndeplini, ce sentiment ar avea această persoană?” și acceptați primul răspuns care apare. Unii răspund: împlinire, bucurie, alții mulțumire, iubire, pace etc. Primul răspuns este cel corect. Ai încredere în tine!

Deci răspunsul la întrebarea „ce vreau eu, cu adevărat?” este o STARE. Nu e un lucru rău să ne dorim lucruri materiale, însă este recomandat să înțelegem că sunt perisabile, că ele trec și sunt supuse schimbării. Oamenii de asemenea. Însă putem cultiva în ființa, în mintea noastră o stare ce ne poate aduce toate cele pe care ni le dorim și de care avem cu adevărat nevoie. Așadar, dintr-o dată înțelegem că avem nevoie de împlinire, bucurie, pace, sănătate etc. Din acel moment, toată intenția noastră, toată implicarea noastră este să trăim aceste stări. Și dacă atenția este pe stare, vom face cu inimă ușoară și pașii necesari pentru a obține lucrurile de pe lista lui „ce vreau eu?”

Există doi pași foarte simpli și simplificați pentru a obține lucruri:

1. Stabilirea obiectivului;
2. Acțiunea concretă.

Nu cad lucruri din cer, așadar, orice ne-am dori este necesar să ne punem în starea de a acționa. Când conștientizez că BUCURIE este ce vreau cu adevărat să trăiesc, voi învăța să pun BUCURIA în lucrurile pe care le fac ACUM, pentru că nu pot schimba cursul lui acum, fără să-l accept pe acum. Această acțiune mă va duce spre ceea ce îmi doresc de pe lista mea (lucruri noi), care îmi va da suficientă motivație să acționez în direcția împlinirii visurilor mele, ca mai apoi să regăsesc bucuria de la care am plecat practic, însă acum… transformată: nu ceva ce fac conștient, ci ceva ce SUNT.

Să vă fie bine!

Răzvan Danc

Profesor, jurnalist, pasionat de viață și iubitor de oameni. Pregătit oricând să ofere un cuvânt de încurajare tuturor celor care au nevoie de el. Întotdeauna, de vorbă de la suflet la suflet, pentru toate sufletele!

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Statistici Trafic