fbpx
Răzvan Danc
Profesor pentru învățământul primar și preșcolar, educator parental în metoda Positive Discipline și consilier pentru dezvoltare personală. Oamenii vor uita ce ai spus, vor uita ce ai făcut, dar nu vor uita niciodată cum i-ai făcut să se simtă. (Maya Angelou)

PERSEVERENȚA ESTE CHEIA SUCCESULUI!

Motivul pentru care nu reușim este că nu suntem perseverenți. Începem cu foarte mult avânt, ne propunem extrem de multe lucruri sau, dacă sunt mai puține, sunt mărețe și foarte curând renunțăm. De ce? Principalul motiv este faptul că încă nu vedem rezultate. Plantăm astăzi, vrem să răsară mâine.

Acest lucru nu e firesc. Rezultatele nu apar de astăzi pe mâine, mai ales atunci când vorbim despre schimbări de gândire, de atitudine sau chiar emoționale. Este un întreg proces și e nevoie ca noi să continuăm chiar și-n momentele de tăcere, de eșec sau când încă nu zărim luminița de la capătul tunelului.

Dacă încă nu vezi rezultatele pe care le aștepți, nu înseamnă că faci lucrurile în zadar. Totul are și ia un anumit timp. Este importantă voința, energia cu care începi să faci un lucru, însă secretul este să reușești să dozezi, să găsești un echilibru așa încât să faci lucruri constant (adică zilnic) în direcția împlinirii scopurilor tale.

Uneori nu e nevoie de perseverență, dacă simți că ai învățat tot ce era de învățat și nu vrei să mai continui. E nevoie de ASUMARE. Am studiat și eu diverse terapii, feluri de gândire sau chiar școli. În clipa în care am înțeles că am învățat tot ce aveam nevoie sau am constatat că nu e ceea ce îmi doresc pur și simplu am renunțat. Aici nu e nevoie de perseverență, pentru că dacă mi-aș fi dorit cu adevărat să duc la bun sfârșit acele proiecte le puteam duce. În clipa în care nu m-am mai simțit ÎMPLINIT într-un anumit loc sau cu un fel de a gândi am spus STOP și am luat-o de la capăt. Eu cred că asta e una dintre cele mai mari calități ale mele.

Nu îmi e teamă de noi începuturi. Nu îți fie teamă de ele. Eu aleg să nu trăiesc cu întrebarea: „cum ar fi dacă…?” Aleg să acționez și să văd. În cel mai „bun” caz, voi descoperi un drum pe care-mi face plăcere să merg. În cel mai „rău”, voi înțelege că nu e drumul pe care vreau să merg. Însă și din cazul „bun” și din cel „rău” eu tot ies câștigat. Am avut curaj. Am îndrăznit. Mi-am depășit frica. M-am depășit pe mine.

Fă astăzi un pas mic în direcția împlinirii dorințelor tale. Mâine tot un pas mic. Poimâine tot unul mic. Nu e o competiție. E un maraton!

Să vă fie bine!

Răzvan Danc

Profesor, jurnalist, pasionat de viață și iubitor de oameni. Pregătit oricând să ofere un cuvânt de încurajare tuturor celor care au nevoie de el. Întotdeauna, de vorbă de la suflet la suflet, pentru toate sufletele!

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Statistici Trafic