fbpx

Răzvan Danc

Celebrând o viață extraordinară!

De-a lungul timpului am vorbit de foarte multe ori despre cum cel mai important moment în care noi trăim cu adevărat este momentul prezent. În același timp, am discutat și despre faptul că trecutul este o iluzie, este un moment (care la un moment dat și el a fost prezent) la care nu mai are niciun fel de sens să ne reîntoarcem pentru a retrăi ce-a fost (constructiv sau distructiv) pentru că ACUM și AICI ne putem crea alte momente înălțătoare sau la polul opus. Despre viitor știm că este și el un moment iluzoriu și este creat de tot ce facem acum, de ce gândim, spunem și simțim în acest prezent.

De acest prezent pare-se că fuge multă lume și se refugiază în trecut sau viitor pentru că au vaga impresie că acolo le-a fost sau le va fi mai bine. Ce pierdem din vedere în aceste momente este importanța prezentului, modul în care viața se manifestă, iubirea există doar în acest moment sacru. Avem tendința de a rula în mintea limitată secvențe ale trecutului – secvențe care în timp devin din ce în ce mai neplăcute, nefericite.

Dacă zi de zi ne gândim la ce-a fost din diverse motive, oare ce ne vom aduce în față? Desigur, doar acel trecut pe care-l trăim iar și iar cu alte persoane. Apoi ajungem să ne întrebăm: de ce nu sunt fericit? Eu de ce nu am noroc? De ce toate mi se întâmplă numai mine?

Haideți să vedem câțiva pași sau câteva metode prin care vă puteți elibera de trecut:

Asumarea responsabilității – trecutul este suma tuturor alegerilor noastre și nimeni nu poate fi făcut vinovat sau responsabil pentru ce am trăit. Atunci când îți asumi răspunderea pentru tot ce ai trăit și înțelegi faptul că alegerile tale te-au adus acolo, îți este mult mai ușor să te eliberezi de trecut. Îmi asum responsabilitatea pentru trecutul meu!

Acceptarea faptului că la acel moment atât am știut să facem – un alt lucru important este să conștientizăm că la acel moment din trecut am acționat pe baza unor cunoștințe, a unor experiențe și a unor rețele neuronale. din mintea limitată comparăm totul în termeni de bine sau rău. În secunda în care conștientizezi că atât ai putut să faci și atât ai făcut dispare un sentiment de care era nevoie oricum să ne eliberăm: vinovăția. Vinovăția este precum o ancoră care ne ține legați de trecut. În minte rulează mereu gânduri: dacă făceam altfel poate acum era mai bine, dacă gândeam altfel, dacă, dacă, dacă… Eliberați-vă. Atunci atât ați știut și putut să faceți. Renunțați să vă mai chinuiți cu astfel de gânduri distructive. Rețineți: fiecare om alege cum trăiește, iar voi nu sunteți responsabili pentru alegerile altora. Meditați îndelung la această idee pentru a trăi o viață liberă.

Iertarea — este poate cel mai important pas pentru a trăi o viață în care trecutul nu este prezent. Iertarea se începe cu sinele, cu voi, iar mai apoi cu cei din jur. Cea mai ușoară metodă este formula magică: Iartă-mă! Te iert! Te iubesc! Mulțumesc! și o îmbrățișare mentală.

Manifestă recunoștință — pentru tot ce a fost, pentru toate lecțiile pe care le-ai învățat din trecut. Atunci când întrebi:ce am avut eu de învățat din această experiență – devii observatorul situației, afli lecția momentului și te-ai eliberat definitiv. Emoția distructivă care se afla în tine va fi înlocuită de înțelepciune. Iar acea înțelepciune va fi cu tine toată viața și te va ridica în orice moment.

Eliberarea de sub „jugul” trecutului este o chestiune de voință și dorință – în primul rând. Atunci când încetăm să mai vrem să suferim, atunci când înțelegem că noi ne creăm realitatea și că nimeni nu este responsabil pentru viața noastră și pentru alegerile pe care le facem, atunci când ne iertăm și iertăm, atunci când renunțăm la orgoliu și la lupta pentru putere se naște eliberarea și dobândim înțelepciunea a ceea ce cândva a fost prezent, iar acum este trecut. O dată cu asta, putem spune că trăim, că sunte liberi să evoluăm.

Să vă fie bine!

Profesor, jurnalist, pasionat de viață și iubitor de oameni. Pregătit oricând să ofere un cuvânt de încurajare tuturor celor care au nevoie de el. Întotdeauna, de vorbă de la suflet la suflet, pentru toate sufletele!

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Posts

Statistici Trafic